ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Biden s-a folosit o autoritate de urgență pentru a permite vânzarea a aproximativ 14.000 de obuze de tanc către Israel fără o revizuire de către Congres, a declarat Pentagonul, transmite Reuters.

Departamentul de Stat a folosit vineri o declarație de urgență a Legii privind controlul exporturilor de arme pentru cartușele de tanc în valoare de 106,5 milioane de dolari pentru livrare imediată în Israel, a declarat Pentagonul sâmbătă, într-un comunicat.

Obuzele fac parte dintr-o vânzare mai mare, pentru care administrația Biden cere aprobarea Congresului SUA.

Pachetul mai mare valorează mai mult de 500 de milioane de dolari și include 45.000 de obuze pentru tancurile israeliene Merkava, desfășurate în mod regulat în ofensiva sa din Gaza, care a ucis mii de civili.
 
 
Recent, un echipaj de tancuri israelian a ucis un jurnalist Reuters și a rănit șase reporteri în Liban, la 13 octombrie, trăgând două obuze în succesiune rapidă din Israel, în timp ce jurnaliștii filmau bombardamente transfrontaliere.