ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Biden a anunțat, luni, că urmărește atent întâlnirea președinților Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, și se opune unui armistițiu în Ucraina în acest moment. „Urmărim foarte, foarte atent" vizita președintelui Chinei, Xi Jinping, la Moscova, a declarat luni John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică din cadrul Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă, scrie Mediafax, citat de ȘtiriPeSurse. 

„Apelul în sensul unui armistițiu în acest moment ar ratifica, practic, cuceririle teritoriale ale Rusiei și i-ar oferi lui Putin mai mult timp pentru activități de echipare și instruire, astfel încât să reia operațiunile când va dori și unde va dori", a susținut John Kirby, citat de postul de televiziune CNN.

El a declarat că SUA va „respinge" orice apel la încetarea focului în urma acestei reuniuni cu mize mari, reiterând că nu ar fi „în interesul Chinei" să furnizeze arme Ucrainei. 

„Acestea sunt două țări care nu au foarte multă încredere una în cealaltă, dar care găsesc o cauză comună în respingerea Occidentului, în respingerea conducerii americane", a spus el.