ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cel mai recent efort al său de a permanentiza mandatele din epoca pandemiei pentru lucrătorii din domeniul sănătății, agenția federală care reglementează siguranța la locul de muncă a prezentat un proiect final de norme biroului de buget al Casei Albe pentru revizuire, relatează Epoch Times.

Administrația pentru Sănătate și Securitate în Muncă (OSHA), care consideră că expunerea la COVID-19 este o chestiune de siguranță la locul de muncă, a emis în iunie 2021 un standard de urgență temporar pentru unitățile de îngrijire a sănătății, care include cerințe în ceea ce privește depistarea, ventilația, distanțarea fizică, barierele fizice, curățarea și dezinfecția și măștile.

Cu toate acestea, în decembrie 2021, OSHA a anunțat că va înceta să mai aplice toate cerințele standardului temporar de urgență, cu excepția câtorva legate de păstrarea înregistrărilor, deoarece a fost imposibil de respectat termenul de șase luni pentru finalizarea standardului. De atunci, agenția a lucrat la o soluție de reglementare permanentă, în timp ce ia în considerare "o reglementare mai largă privind bolile infecțioase".

La 9 decembrie, la aproape un an de la retragerea inițială, OSHA a trimis un proiect final Biroului de Informații și Afaceri de Reglementare din cadrul Biroului de Management și Buget al Casei Albe pentru revizuire.

Deși detaliile proiectului final nu au fost încă împărtășite publicului, un proiect anterior cerea angajatorilor să impună distanțarea fizică, să se asigure că lucrătorii poartă măști, cu excepția cazului în care sunt singuri, să acorde concediu plătit pentru vaccinare și să asigure protecție medicală de îndepărtare pentru lucrătorii care nu pot lucra din cauza infecției sau a expunerii la COVID-19.

Demersul pentru un standard permanent pentru COVID-19 a fost întâmpinat cu reacții mixte, inclusiv dezamăgire din partea grupurilor de angajatori și aplauze din partea sindicatelor.

National Nurses United, cel mai mare sindicat al asistenților medicali din Statele Unite, a aplaudat demersul, argumentând că membrii săi și pacienții pe care îi îngrijesc sunt încă sub amenințarea unor variante "noi și mai imuno-evazive" ale COVID-19.

"Pandemia COVID-19 nu s-a încheiat", a declarat sindicatul într-o declarație din 8 decembrie. "Asistentele medicale, alți lucrători din domeniul sănătății și pacienții lor sunt în continuare expuși riscului de expunere la COVID, de infectare, de îmbolnăvire și de deces, deoarece angajatorii lor continuă să nu reușească să îi protejeze pe deplin."

Sindicatul a prezentat, de asemenea, o listă de măsuri specifice pe care dorește ca standardul permanent să le includă, inclusiv depistarea și testarea pacienților, a vizitatorilor și a lucrătorilor; izolarea pacienților cu COVID-19 suspectat sau confirmat; furnizarea de echipament de protecție personală pentru lucrătorii care îngrijesc pacienți cu COVID-19 suspectat sau confirmat, depistarea contactelor și notificarea expunerii la COVID-19; și concediu plătit pentru lucrătorii care sunt expuși sau infectați cu COVID-19.

"Multe asistente medicale continuă să experimenteze impactul devastator al COVID-19 de mult timp", a declarat Deborah Burger, președintele National Nurses United. "Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un standard permanent și pentru care trebuie să continuăm să menținem măsuri multiple de control al infecțiilor".

Între timp, organizațiile furnizorilor de servicii medicale, cum ar fi Asociația Americană a Spitalelor (AHA), au susținut că nu este nevoie să se stabilească un standard permanent pentru COVID-19, deoarece angajatorii au respectat deja mandatul de vaccinare al Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) și au urmat orientările în continuă schimbare ale Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

"Având în vedere îndrumările și recomandările CDC, în continuă evoluție și bazate pe date științifice, cerința de vaccinare a CMS și standardele generale existente ale OSHA, credem cu tărie că un standard OSHA COVID-19 pentru îngrijirea sănătății, inconsecvent și excesiv de strict, nu este necesar, ar crea confuzie și, în cele din urmă, va scădea moralul angajaților din spitale și va agrava lipsa de personal fără precedent din spitale", a declarat AHA într-o scrisoare adresată OSHA la 26 aprilie.

"AHA nu crede că finalizarea normei finale interimare a OSHA va aduce vreun beneficiu suplimentar față de ceea ce spitalele au făcut deja și continuă să facă pentru a-și proteja forța de muncă pe toată durata pandemiei și ulterior, pe măsură ce [urgența de sănătate publică] se încheie și COVID-19 devine endemică", a argumentat grupul. "Ca atare, îndemnăm OSHA să nu finalizeze norma sa finală provizorie".

Normele anticipate se confruntă, de asemenea, cu opoziția membrilor republicani ai Congresului.

La 26 septembrie, reprezentanții. Virginia Foxx (R-N.C.) și Fred Keller (R-Penn.), principalii republicani din Comitetul pentru educație și muncă al Camerei și, respectiv, din Subcomitetul pentru protecția forței de muncă, au susținut că este absurd ca OSHA să insiste să meargă mai departe cu o reglementare privind COVID-19 chiar și după ce președintele Joe Biden a proclamat că pandemia s-a încheiat.

"Aceasta este culmea prostiei", au scris republicanii într-o scrisoare din 26 septembrie către OSHA. "Industria noastră de îngrijire a sănătății este destul de tensionată și așa, fără ca administrația Biden să ceară cerințe suplimentare și împovărătoare pentru COVID-19."