ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS) a finalizat vineri o reglementare care anulează o regulă din ObamaCare ce urmărea să protejeze „drepturile” transgenderilor și accesul la avort, informează Tribuna Românească din Chicago.

Schimbarea de politică identifică genul cu sexul biologic al unei persoane, în timp ce regula din era Obama definea sexul unei persoane ca fiind „un simț intern al genului, care poate fi bărbat, femeie sau o combinație de bărbat și femeie”. Practic, la alegere și fără fundament biologic.

Legile federale privind drepturile civile previn discriminarea pe bază de rasă, culoare, origine națională, dizabilitate, vârstă și sex, așa cum este definit el.

Sub regula federală a lui Barack Obama, un spital ar fi putut fi solicitat să efectueze proceduri de „tranziție de gen”, cum ar fi histerectomii, dacă unitatea medicală ar fi oferit astfel de tratament pentru alte afecțiuni medicale.

Scopul regulii era să pună în aplicare secțiunea anti-discriminare din Affordable Care Act, care restricționează discriminarea pe bază de sex în îngrijirea medicală, dar care nu folosește termenul „identitate de gen”. În baza vechii reglementări, avortul și identitatea de gen erau strecurate printre protecțiile împotriva discrimiării sexuale.

În conformitate cu noua politică, spitalele și asiguratorii, pe baza libertății religioase, pot refuza să ofere servicii precum avorturi și proceduri de „tranziție de gen”.