ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa Liberă a cerut Administrației Prezidențiale să spună cât a costat turneul în Africa al președintelui Klaus Iohannis și ce a făcut în afara acțiunilor publice, dată fiind durata vizitei - zece zile. Administrația Prezidențială a comunicat Europa Liberă că informațiile sunt secrete, relatează Știripesurse.

Administrația Prezidențială precizează în răspunsul trimis Europei Libere că „deplasările delegațiilor oficiale conduse de președintele României se realizează în baza unor contracte de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale”.

Iar informațiile despre aceste zboruri „ intră sub incidența legislației naționale din domeniul protecției informațiilor clasificate, context în care contractele pentru prestarea serviciilor de executare a zborurilor speciale sunt documente care conțin date și informații clasificate, în integralitate”, mai explică Administrația Prezidențială.

„Pe cale de consecință, nicio informație din cuprinsul sau asociată acestora nu poate fi comunicată, fiind exceptate de la accesul liber al cetățenilor”, completează Palatul Cotroceni în răspunsul trimis Europei Libere.