ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România susţine propunerea legislativă iniţiată de deputaţii Nini Săpunaru şi Tinel Gheorghe cu privire la închiderea hipermarket-urilor duminica şi în zilele de sărbători legale.

„(…) Pieţele agroalimentare administrate de membrii asociaţiei dispun de suficiente locuri pentru a asigura desfacerea în cele mai bune condiţii a produselor de calitate obţinute de producătorii agricoli, putându-se astfel suplini închiderea hipermagazinelor duminica şi în zilele de sărbători legale”, afirmă reprezentanţii Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, într-un comunicat de presă, remis Agerpres.

Aceştia consideră că închiderea supermarket-urilor şi a hipermarket-urilor duminica ar putea duce la „înfiinţarea de pieţe mobile în zilele de duminică şi în zilele de sărbători legale.”

De asemenea,prin această măsură vor fi avantajate magazinele de proximitate și micii comercianți, aceștia colaborând foarte bine cu producătorii agricoli.

Mai mult, măsura va încuraja producția agricolă și va opri exodul tinerilor agricultori din țară.

"Într-adevăr, un efect pozitiv al acestei inițiative legislative va fi, cu siguranță, încurajarea producției agricole lucru la care va contribui, dar care totodată va și determină, stoparea exodului tinerilor agricultori în alte țări. Este de notorietate că producția agricolă și suprafețele agricole lucrate sunt în scădere datorită faptului că statul român nu protejează interesele tinerilor fermieri. Închiderea hipermagazinelor duminica și în zilele de sărbători legale este o astfel de măsură ce se impune a fi luată, astfel încât populația tânără din mediul rural, specializată în muncile agricole, să nu mai fie nevoită să culeagă căpșuni în alte țări", se mai arată în comunicatul Asociației Administratorilor din Piețe din România