Senatul a adoptat tacit, miercuri, o propunere legislativă a deputaților PSD, de completare a art.139 din Codul Muncii, prin care Boboteaza și Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, sărbătorite anual pe 6 și 7 ianuarie, sunt declarate zile nelucrătoare, potrivit agerpres

Termenul de dezbatere al propunerii legislative a fost 30 noiembrie și Alina Gorghiu, președintele interimar al senatului a citit-o miercuri, în plenul parlamentulu. 

Alte 7 țări din Europa urmează acest trend și anume Belarus, Grecia, Georgia, Moldova, Rusia, Ucraina, Cipru.

„În mai multe state europene, ortodoxe sau catolice, precum Austria, Cipru, Croația, Finlanda, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania ori Suedia, ziua de 6 ianuarie a fost inclusă ca sărbătoare legală, zi nelucrătoare, tocmai pentru importanța ei religioasă. Strâns legată de sărbătoarea Botezului Domnului este cinstirea celui care a săvârșit Botezului Domnului, Sfântul Proroc loan Botezătorul, în ziua de 7 ianuarie, în fiecare an. Pentru creștinii ortodocși care utilizează calendarul neîndreptat (zis de stil vechi), ziua de 7 ianuarie este importantă pentru că, la această dată, este prăznuită Nașterea Domnului", au fost argumentele aduse de inițiatorii propunerii.
 
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews