ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Clarificarea măsurilor fiscale, care au „înnebunit populația”, este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le facă viitorul Guvern condus de Viorica Dăncilă, a afirmat, duminică, fostul premier Adrian Năstase.

El a declarat, la Antena 3, că Guvernul ar trebui, printre altele, să renunțe și la formularul 600, care „nu face decât să enerveze”, potrivit Agerpres.

În opinia sa, viitorul Executiv ar trebui să aibă în vedere și reorganizarea administrativă a țării, dar și revizuirea învățământului.

„După părerea mea, ar fi foarte important de gândit o reorganizare administrativă, în sensul de a nu mai permite să avem, cred că este un lux incredibil, peste 3.000 - 3.500 de sate, comune și așa mai departe. (...) Avem în felul ăsta nenumărați consilieri locali, primari. (...) Știu că este o măsură nepopulară, (...) dar Polonia, ca să avanseze, a ajuns la 16 județe, a luat măsuri pentru a schimba complet structura administrativă. (...) Eu cred că și domeniul învățământului ar trebui revăzut și, spre exemplu, în învățământul superior cred că trebuie să mergem pe sistemul american, cu burse date pentru studenți și care își plătesc bursele de-a lungul vieții, fără să mai avem tipi care vin, învață la Medicina aici, nu știu câți ani, și pe urmă pleacă în Occident", a explicat Adrian Năstase.

În ceea ce privește relațiile externe, fostul premier a sugerat că noul Guvern ar trebui să încerce să „reînnoade logodna” cu China și cu Rusia.

„Deci, practic, noi am avut o relație foarte bună cu China, iar acum China și-a ales, oferta fiind foarte mare, nenumărate alte variante. (...) Este absolut aberant. Citiți programul de guvernare, la politica externă avem Parteneriatul cu Statele Unite, cu Rusia este un mic paragraf", a spus Năstase.