Adrian Năstase a declarat că președintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidențiale din 2004 și anume „Normalitatea”. Fostul premier se întreabă dacă gestul nu este o recunoaștere tardivă a actualului șef al statului a programului său de atunci, scrie Mediafax.
 
„Am constatat că unul dintre candidații la prezidențiale – Klaus Iohannis – a preluat temă mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidențiale, din 2004. Tema preocupării pentru «normalitate» a fost prezentată în numeroase documente și conferințe pe care le-am susținut în perioada 2002-2004 și este sintetizată în volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicată în 2004, că suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line și pe site-ul meu”, a scris Adrian Năstase, duminică pe blogul personal.

Acesta redă și un fragment din cartea respectivă.

„Teza fundamentală a acestei viziuni este că prima sarcină a guvernării este de a crea în realitatea românească o zonă a normalității și, apoi de a asigura extiderea acestei zone în întreaga societate. «Normalitate» înseamnă bunăstare și libertăți pentru indivizi, viață activă și responsabilă pentru comunități, precum și integrare și rol internațional semnificativ pentru societatea românească. Cred că am făcut pași importanți în toate aceste direcții”, arată fragmentul din volum, citat de Năstase.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews