Adrian Năstase a declarat că președintele Klaus Iohannis a preluat tema de campanie pe care a avut-o la alegerile prezidențiale din 2004 și anume „Normalitatea”. Fostul premier se întreabă dacă gestul nu este o recunoaștere tardivă a actualului șef al statului a programului său de atunci, scrie Mediafax.
 
„Am constatat că unul dintre candidații la prezidențiale – Klaus Iohannis – a preluat temă mea principală de campanie, de la alegerile pentru prezidențiale, din 2004. Tema preocupării pentru «normalitate» a fost prezentată în numeroase documente și conferințe pe care le-am susținut în perioada 2002-2004 și este sintetizată în volumul «Spre normalitate, Guvernarea reformelor. Reforma guvernarii», publicată în 2004, că suport pentru mesajele mele de campanie. Cartea poate fi accesată on-line și pe site-ul meu”, a scris Adrian Năstase, duminică pe blogul personal.

Acesta redă și un fragment din cartea respectivă.

„Teza fundamentală a acestei viziuni este că prima sarcină a guvernării este de a crea în realitatea românească o zonă a normalității și, apoi de a asigura extiderea acestei zone în întreaga societate. «Normalitate» înseamnă bunăstare și libertăți pentru indivizi, viață activă și responsabilă pentru comunități, precum și integrare și rol internațional semnificativ pentru societatea românească. Cred că am făcut pași importanți în toate aceste direcții”, arată fragmentul din volum, citat de Năstase.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews