ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Adrian Năstase susține că odată plecată din funcția de procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi va afla, la fel ca și Traian Băsescu că americanii nu au ”foști prieteni”, au doar ”prieteni” în funcție de interesul de moment. Într-o postare pe blogul său, fostul premier spune că fosta șefă a DNA a condus o „structură cu obiective politice legate, în mare măsură, de interese manipulate din exterior.” 

„Continuă dar mai incet. Conform doctrinei Trump, lucrurile sunt spuse acum mai direct. Spre exemplu, legea off shore din parlamentul României a devenit primordială, în baza  politicii „America, first”.

Soluția adoptată de parlament („Romania, first”) probabil că a nemulțumit și vom avea tot felul de comunicate în legatură cu „valorile și principiile…”, cu statul de drept și, bineînțeles, cu democrația de la noi.

Este clar însă că românii s-au cam intoxicat cu gargara  luptei contra corapșăn, folosită din exterior pentru interese mercantile. Fezandarea cu corapșăn nu prea mai ține, mai ales după ce s-au dezvăluit, în ultimile luni, abuzurile procurorilor, protocoalele secrete, activitatea serviciilor secrete,”culoarele” din justiție pentru condamnarea celor „condamnați” de sistemul mafiot al lui Băsescu.

Laura Codruța Kovesi a condus o structură cu obiective politice legate, in mare măsură, de interese manipulate din exterior. Rezultatele acestor ani ar trebui contabilizate nu in număr de condamnări sau sechestre pe sume ipotetice ci in distrugerea clasei conducătoare din România, in distrugerea capitalului românesc capabil de actiune regională, in anatemizarea României  in numele luptei contra corapșăn in schimbul obtinerii unor medalii de tinichea oferite din afară. Acum ea, Kovesi, a devenit țap ispăsitor pentru toate nemultumirile publice și va afla, ca și Băsescu, că americanii nu au „foști prieteni”. Ei au doar „prieteni”, în funcție de interesele momentului.

Îndemnul de pe scări, adresat colaboratorilor apropiați (oare bravul polițist judiciar Morari  era printre ei?) aduce aminte de Pierre  de Coubertin, care sfătuia și el , indiferent dacă pierzi sau câștigi, să continui. Așa că, probabil, lupta cu corapșăn va continua, poate cu o anumită încetinire până o să apară o nouă temă de „off shore” care va necesita și ea o fezandare adecvată.”,  scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.