ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Adrian Năstase a făcut public un document despre privatizarea Petrom. El a publicat pe blog un document care, susține el, arată că, în 2000, Traian Băsescu a semnat un memorandum în care se vorbea despre privatizarea Petrom dar și a băncilor de stat.
 
Memorandumul semnat de Traian Băsescu a fost ulterior preluat în memorandumul semnat în același an cu FMI, arată Năstase. „Vom deschide o licitație pentru privatizarea pachetului de control al PETROM anul acesta", scrie în memorandumul cu FMI, după ce încercarea de a vinde un pachet minoritar din Petrom eșuase. Mai mult, în documentul semnat de Traian Băsescu, se vorbește și despre reforma sistemului bancar, care urma să prevadă eliminarea băncilor de stat din sistemul bancar.



 
„Din când în când, Băsescu, în stilul lui obișnuit, mincinos, încearcă să scape de responsabilitățile ce-i revin în dezastrul economiei și infrastructurii românești, în timpul mandatelor pe care le-a avut. Astfel, în Memorandumul semnat de Băsescu, în 2000, referitor la înțelegerile cu Banca Mondială, puteți vedea cine este autorul angajamentului incalificabil de privatizare a Petrom și a întregii industrii românesti", scrie Adrian Năstase.