ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Observ un entuziasm nemaiîntâlnit în legătură cu unirea Basarabiei cu România. În special pe fondul declarațiilor ”bombă” de la congresul AUR, în urma cărora mass-media MSM și influensării de serviciu au pus tunurile pe George Simion. Ultimul a simțit nevoia să clarifice situația, mai ales că apăruse în spațiul public (via Oana Lovin) și o altă informație năucitoare: transferul în cadrul AUR a lui Mihai Răzvan Ungureanu, fost ministru de Externe, premier și director SIE.

Câteva observații:

 
1. Potrivit ultimelor sondaje de opinie, cel mult 40% dintre moldovenii de peste Prut își doresc unirea. O forțare la nivelul președinților și a parlamentelor celor două țări, fără consultarea populației, ar aduce un grad foarte mare de instabilitate. De tulburări sociale, pe lângă greutățile economice legate de integrare.

2. Ar fi absurd să credem că unirea s-ar putea produce fără acceptul Statelor Unite, în principal. Pe fondul războiului din Ucraina, interesul SUA în zonă este ca Rep. Moldova să se implice activ de partea bună a istoriei. Cu alte cuvinte, Chișinăul să renunțe la neutralitatea stipulată în Constituție prin eventuala unire proclamată de cele două parlamente. Consecința imediată ar fi că Moldova devine automat membru NATO și UE. Deci parte activă în război.

3. Ce se întâmplă cu trupele rusești din Transnistria în cazul unei eventuale uniri? Ar fi ca și cum rușii ar avea o bază militară pe teritoriul unui stat NATO.

4. Președinții Maia Sandu și Klaus Iohannis sunt globaliști notorii, din gașca forumului de la Davos. Haideți să nu pierdem din vedere obiectivul numărul 1 al patrioților. La ce bun o Românie dodoloață, dacă vom trăi în continuare sub dictatura lui Klaus Schwab? Nu cumva avem de-a face cu o mare diversiune? O focalizare a atenției patrioților către ”năzuința de veacuri” a poporului român, în plin război, cu scopul evident de fi solidari cu americanii? Vă dăm Basarabia, iar voi ajutați-ne să scăpăm de Putin! Scurt pe doi.

5. Toate la timpul lor. Dacă va fi să ne unim cu Rep. Moldova, popoarele o vor cere, nu conjunctura unui război care nu ne aparține. Acum avem alte bătălii de dus, mult mai importante. Vitale chiar.

6. O confuzie simpatică: MRU vs. TRU. Amândoi provin din echipa lui Traian Băsescu. Jurnalistul Traian Radu Ungureanu, fost la BBC, a participat la ultimele două evenimente majore organizate de AUR: conferința ”Acea Europa în care credem”, respectiv congresul partidului, desfășurat la Alba Iulia. Presupun că vorbim despre o candidatură a lui TRU din partea AUR pentru europarlamentare. Absolut firesc. Cât despre ex-premierul MRU, nimic din CV nu l-ar fi recomandat pentru a se alătura partidului lui Simion. De aici și reacția vehementă a multor simpatizanți. A fost doar o regretabilă confuzie de nume, MRU vs. TRU.

Parteneriat Opoziția.net

 

Dacă v-a plăcut comentariul, îi puteți cumpăra autorului o cafea. Astfel sprijiniți în mod direct și opozitia(.)net, o platformă media independentă de schimb de idei între patrioții de pretutindeni și globaliștii fără nici un Dumnezeu. 
 
Iată cum o puteți face:

PayPal (onciu.email@yahoo.com)

RO70INGB0000999906930786 (lei)

RO65INGB0000999911989038 (euro - SWIFT INGBROBU)

Titular: Adrian Onciu

REVOLUT - 0791.287.318 --------------- @adrian6j60