ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cam ăsta e patriotismul modern pe care îl sugerează directorul SRI Eduard Hellvig și numărul 2 din NATO, Mircea Geoană: patriotismul de 24, până la maxim 48 de ore. Atât a durat indignarea autorităților din România, în frunte cu Ciolacu, Grindeanu și Rareș Bogdan.

După ce BCR s-a trezit, peste noapte, cu câteva miliarde în minus de la companiile românești (de stat și private), iar OMV s-a plâns că nu mai sunt cozi ca altădată la stațiile Petrom, după ce șeful PSD a spus, răspicat, că vom răspunde cu aceeași monedă acolo unde interesele Austriei sunt explicite, a trebuit să intervină, ferm și la obiect, președintele Iohannis: băi, gata cu panarama! Ajunge!
 
Cancelarul austriac are perfectă dreptate. Îngrijorările domniei sale cu privire la migrația ilegală sunt legitime.

”Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice”, a tunat locatarul de la Cotroceni, speriat de perspectiva unor exit-uri masive de la BCR. Mai mult, Iohannis a respins cu hotărâre posibilitatea ca România să atace poziția Austriei la Curtea Europeană de Justiție. Practic, prin atitudinea manifestată la Bruxelles, președintele nostru a dat de înțeles că meritam pe deplin să fim cârpa de șters pe jos a cancelarului Nehammer (altfel, un tip cu alură de interlop, căruia cu greu te-ai putea abține să-i tragi șapca pe ochi, după ce debitează inepții).

Cireașa de pe tort: autoritățile din România, miniștrii Bode și Aurescu, președintele însuși, nu simt vreo responsabilitate pentru rezultatul votului. ”Mi s-a părut puțin ciudată vânătoarea de vinovați care s-a declanșat în unele medii. Vinovații nu se găsesc în București, nici în România”, a conchis Iohannis, care mai avea puțin și întindea arătătorul spre Vladimir Putin.

Pe undeva este de înțeles atitudinea președintelui. Mai are doi ani de tras la jug. Doi ani de muncă asiduă în folosul globaliștilor de la Davos. Pentru ca apoi să aștepte binemeritata recompensă, fie că vorbim despre bani cash (vezi milioanele câștigate de Boris Johnson din ”discursuri”), premii internaționale (vezi doctorul Tony Fauci și alții ca el) sau funcții venite la pachet cu salarii și beneficii nesimțite (vezi Mircea Geoană). Dacă globaliștii merită aplaudați pentru ceva, atunci cu siguranță vorbim despre modul în care știu să-și aprecieze oamenii loiali. După modelul mafiei siciliene, evident.

Recenta intervenție brutală și dezonorantă a președintelui Iohannis nu va rămâne nesancționată la urne. Pentru că i-a deranjat până și pe votanții PSD și ai PNL, pro-europeni convinși. Pe băieții și pe fetele cu două măști de protecție pe față și cu steagul Ucrainei la poza de profil.

Mai presus de toate, poziția președintelui României, lipsită total de demnitate, le transmite austriecilor un semnal cât se poate de clar: ne-ați tras-o-n gură ca la casa de cultură (vorba poetului), vă mulțumim tare mult și stați fără grijă. Putem încasa astfel de umilințe și pe viitor, eventual înzecit. Nu vă faceți probleme, rămâneți la locurile voastre, afacerile Austriei în România vor prospera în continuare. Pentru poza de Revelion, noi o să mergem la ski la bulgari. Revenim pe pârtia de 5 stele de la Kitzbuhel după 10 ianuarie.

Merită de subliniat, în context, viteza cu care ”scriitorul și gazetarul” CT Popescu a sărit în sprijinul lui Iohannis, printr-o zicere antologică: ”Aș vrea să reamintesc cu mândrie celor care vor să-și ia țara înapoi că niciodată austriecii nu vor fi mai buni la furat decât noi”.

Dacă vă referiți la furturi din buzunare, în metrou, s-ar putea să aveți dreptate, domnule CTP. Însă dacă trecem la chestiuni mai serioase, ca petrol, gaze naturale, cherestea, active bancare și multe alte bunuri de larg consum, atunci nu reușiți decât să confirmați zvonurile care circulă prin târg. Și anume că ați îmbătrânit foarte urât.
 
………………………………….

Dacă v-a plăcut comentariul, îi puteți cumpăra autorului o cafea ☕. Astfel sprijiniți în mod direct și opozitia.net, o platformă media independentă de schimb de idei între patrioții de pretutindeni și globaliștii fără nici un Dumnezeu.
Iată cum o puteți face:
PayPal (onciu.email@yahoo.com)
RO70INGB0000999906930786 (lei)
RO65INGB0000999911989038 (euro – SWIFT INGBROBU)
Titular: Adrian Onciu
REVOLUT – 0791.287.318 ––––– @adrian6j60