ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul șef Laura Codruța Kovesi trebuie să fi fost extrem de supărată. În lipsa informațiilor furnizate cu promptitudine de generalul Coldea, s-a văzut nevoită să privească lung, de la fereastra biroului din Luxemburg, cum parchetul belgian culege laurii în cel mai răsunător caz de corupție de la Bruxelles. Bineînțeles, dacă exceptăm afacerea Ursula-Pfizer, în care rolul procurorului Kovesi pare a fi, mai degrabă, de a mușamaliza întreaga potlogărie.

Sigur, nu ar trebui să ne mai surprindă mare lucru în materie de corupție, după ce am aflat că prințul Charles, actualmente rege, a încasat o sponsorizare de un milion de lire de la frații lui Osama bin Laden. Bani la pungă, livrați cu sacoșa.
 
Așa cum a primit și omul numărul 2 în Parlamentul European, fosta prezentatoare TV Eva Kaili, tot pe filieră arabă. Pare-se că nu a învățat nimic de la șefa Comisiei Europene. Cel mai probabil, Ursula von der Leyen a obținut comisioanele de la Pfizer în mod ”legal”, prin intermediul soțului Heiko, angajat peste noapte la o companie Big Pharma.

”Modus operandi” cu bani cash, la valiză, are un avantaj major în cazul corupătorilor: nu lasă urme în conturile bancare! Dacă operațiunea are loc discret, fără flagrant delict, pentru anchetatori devine ulterior destul de greu să probeze vinovăția uneia dintre părți. În cazul nostru, autoritățile din Qatar. O recunoaștere sinceră din partea Evei Kaili ar simplifica dosarul și i-ar aduce, probabil, o pedeapsă mult mai ușoară.

Ceea ce frapează în cazul de față este reacția autorităților de la Bruxelles. Ipocrizia ieșită din comun. Rând pe rând, înalții funcționari se declară ”foarte îngrijorați”, ”revoltați și întristați”, ”furioși”, respectiv ”extrem de preocupați”. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a pus punctul pe i: ”Dușmanii democrației, pentru care însăși existența acestui Parlament este o amenințare, nu se vor opri de la nimic. Acești actori maligni, legați de țări terțe autocratice, sunt suspectați că au înarmat organizații neguvernamentale, sindicate, persoane fizice, asistenți și membri ai Parlamentului European, într-un efort de a ne submina procesele democratice. Planurile lor rău intenționate au eșuat.”

Desigur, o simplă coincidență faptul că ”dușmanii democrației” sunt autocrații din Qatar, care pe deasupra nu agrează deloc propaganda LGBT. Dacă șpaga ar fi fost dată de reprezentanții occidentului superior moral, altfel am fi discutat astăzi. Cel mai probabil, nu am fi discutat deloc, întrucât nu s-ar fi aflat absolut nimic. Sau dacă ar fi transpirat ceva, procurorii belgieni ar fi închis imediat ochii. După modelul prietenilor democrației liberale, domnii potlogari de la Pfizer.

Pe bună dreptate, Viktor Orban i-a ironizat pe cavalerii luptei anti-corupție de la Bruxelles. Ca să poți pretinde cu tărie un comportament corect, etic, fără pată din partea unor țări de mâna a doua ca Ungaria sau România, trebuie să fii tu însuți un adevărat model de bune practici. Este ca și cum Nuțu Cămătaru i-ar ține lecții de etică profesională lui Mugur Isărescu. Sau invers. Am văzut cum am fost tratați de prietenii noștri austrieci, spre exemplu. De către Austria – farul democrației europene! Și atunci, de ce ne mirăm, de ce ne indigdăm și suntem vexați când ”autocrații” din Qatar atacă stâlpii democrației de la Bruxelles?

Nu cumva autocrații din Qatar au luat exemplu de la Pfizer? Nu cumva au văzut că se poate să dai și să primești comisioane de milioane de dolari fără să fii pedepsit?

Ce-i drept, șeicii ar fi putut să-i transfere prin bancă. Ar fi evitat astfel ca Parlamentul European să arate ca sediul central al traficanților de vaccinuri, arme și gaze lichefiate la suprapreț.
 

………………………………….

Dacă v-a plăcut comentariul, îi puteți cumpăra autorului o cafea. Astfel sprijiniți în mod direct și opozitia.net, o platformă media independentă de schimb de idei între patrioții de pretutindeni și globaliștii fără nici un Dumnezeu.
Iată cum o puteți face:
PayPal (onciu.email@yahoo.com)
RO70INGB0000999906930786 (lei)
RO65INGB0000999911989038 (euro – SWIFT INGBROBU)
Titular: Adrian Onciu
REVOLUT – 0791.287.318 ––––– @adrian6j60