ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul l Adrian Papahagi s-a trezit, din nou, cu accesul blocat la contul de Facebook după ce a publicat un text în care denunța teroarea intelectuală stângistă. Motivul: limbajul postării sale cu coincide cu standardele comunității și „incită la ură”.

„Nu a durat mult până să fiu blocat din nou de Facebook.

La nici o oră după ce am publicat un text în care denunț teroarea intelectuală stângistă, i-am căzut din nou victimă. Postarea mea nu incita la nimic, ci descria isteria anarho-comunistă și reamintea că idealul universității este libera căutare a adevărului. Cei care vor să se audă numai vocea lor, exact cum scriam în acea postare, nu au întârziat să denunțe textul meu ca "discurs al urii”, eticheta generică folosită pentru a închide gura oricui se opune stângismului totalitar. E ironică, dar și amară, această nouă confirmare.

Reiau textul incriminat în acest spațiu marginal al libertății noastre. Citiți și judecați singuri:

Cum s-a impus stângismul ca doctrină dominantă a elitelor? Prin teroare intelectuală și activism agresiv. Prin ocuparea școlilor și hegemonia asupra (de)formării tinerilor.

Ca student la École Normale Supérieure și la Sorbona, eram asaltat de pancarte, manifeste, fluturași, fițuici, reviste, standuri stângiste de fiecare dată când intram pe poarta celor două venerabile instituții. Manifestații, mitinguri, proteste, ocupări ale clădirilor, greve – o isterie permanentă și fără rost într-o țară prosperă, democratică, egalitară, socială, socialistă chiar.

Oricine se opunea acestor isterici era automat etichetat ca fascist, burghez îngust la minte și egoist, creștinopat, retrograd (sună cunoscut?). Curajoși cum îi cunoaștem, profesorii se pliaseră de mult pe vulgata oficială; studenții, la fel, căci nimic nu îi sperie pe tineri mai mult decât să fie respinși de colegii de generație.„ a scris profesorul Papahagi.