ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15.09.2021: O situație ciudată s-a născut ca urmare a relatării noastre cât se poate de neutre de mai jos. La rubrica de comentarii, Șerban Suru, un apropiat al lui Răzvan Codrescu, ne-a admonestat afirmând că decedatul nu s-a vaccinat. Noi l-am rugat să se lămurească cu cel care a făcut afirmația, pe care noi doar l-am citat, de asemenea considerat un apropiat al celui răposat („iubite prieten”). Apoi, fostul purtător de cuvânt al Monicăi Macovei, Adrian Papahagi, autorul informării/dezinformării că Răzvan Codrescu s-a vaccinat, ne-a acuzat de manipulare (?) pentru că tot ce am făcut a fost să-i reproducem afirmația sa publică. A făcut-o cu siguranță, într-o adresare publică către Radu Carp din baza unei postări vizualizate de mii de utilizatori Facebook (foto mai sus). Cum ar putea fi considerată manipulare această frază de mai jos, bazată chiar pe afirmația celui care ne acuză de manipulare?

„Site-urile care au anunțat decesul publicistului au uitat să menționeze că era vaccinat, după cum a afirmat și prietenul lui, Adrian Papahagi.”

Manipulatorul acuză de manipulare

Dar să îl cităm direct pe distinsul savant Adrian Papahagi, care recunoaște cu mare dezinvoltură că acum este și autor de Fake News:

„Repudiez manipularea site-ului "Active News". Din modul în care acuza pe Facebook fanatismul anti-vaccinist, am dedus că dl. Răzvan Codrescu era vaccinat și am scris asta într-un comentariu uitat și de mine, dar pescuit sagace de vigilenții activiști de la Active News (jurnaliști nu mai există în România – doar activiști și propagandiști plătiți).

Ei bine, nu: deși avea grave probleme de sănătate și fuma enorm, domnul Răzvan Codrescu nu se vaccinase anti-Covid. Din nefericire, s-a infectat și a murit. Îl regret enorm, deși ne-am întâlnit o singură dată: era un om de o rară onestitate, cu un incredibil talent literar.

În ce mă privește, mi-am evaluat riscurile și m-am vaccinat în martie-aprilie, alături de mulți alți colegi din universitate.”

Un caz clasic, și regretabil pentru toate părțile, în care manipulatorul, în loc să îți ceară scuze că a dezinformat grosier pe seama unui scriitor acum decedat, mai acuză și de (propria lui) manipulare. Cum este posibil ca cineva - și mai ales un savant ca Adrian Papahagi - să se pronunțe asupra statutului de vaccinat/nevaccinat al altcuiva - public, către mii de oameni - fără să îl cunoască exact? Prin... „deducție”. Sperăm că nu așa și-a croit toate operele. Nu e de mirare că și dl. Răzban Bucuroiu s-a supărat și a considerat afirmația neacoperită a lui Papahagi demnă de un Patibular, vorba colegului lor, Patapievici.

Știrea inițială: Scriitorul și traducătorul Răzvan Codrescu (Adolf Vasile Marian) a murit la vârsta de 62 de ani. Răzvan Codrescu era infectat și internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, informează Antena 3.

Potrivit unui mesaj al Biroului de Presă al Patriarhiei, Răzvan Codrescu a murit după ”o intensă suferință”.

„Am aflat cu întristare vestea trecerii din această viață, după o intensă suferință, a domnului Răzvan Codrescu”, scrie Biroul de Presă. „Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor îndurerați de plecarea sa timpurie dintre noi. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Veșnica lui pomenire!”, a mai transmis Biroul de Presă al Patriarhiei într-un comunicat publicat pe Basilica.ro

Răzvan Codrescu s-a născut în 7 mai 1959 la București. A studiat la Facultatea de Litere a Universității București și a fost scriitor, publicist, editor, director literar al editurii Christiana și redactor șef al revistelor Puncte Cardinale și Lumea Credinței, mai transmite sursa citată.

Site-urile care au anunțat decesul publicistului au uitat să menționeze că era vaccinat, după cum a afirmat și prietenul lui, Adrian Papahagi.

Dumnezeu să-l ierte!