ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Adrian Pătrușcă de la EVZ, publicație cu care ActiveNews a stabilit un parteneriat, demantelează felul în care, de dragul unui iluzoriu bine comun, am fost mințiți să acceptăm restricțiile pe care le credeam temporare, obișnuindu-ne tot mai mult cu măsurile liberticide care fac ca dictatura ceaușistă să pară o amintire din viitor. Redăm mai jos editorialul semnat de Adrian Pătrușcă în EVZ:  
 
Iluziile s-au spulberat. Vaccinul nu ne va elibera. Viața nu va reveni la normal. Vom continua să trăim distanțați și mascați.

Am fost duși cu zăhărelul.

„Cuțu-cuțu, Bubico, șezi mumos, mamițico! Cu mască pe botic și distanțat social la o lungime regulamentară de lesă. Acuș apare vaccinul și iar o să zburzi la Zambilica Papadopolinii”.

De la începutul epidemiei, vaccinul ne-a fost prezentat într-o aură mesianică, specifică Bisericii COVID. El urma să fie eliberatorul din robia bolii. Mântuitorul. Când va veni El, totul se va schimba și ne vom putea întoarce în raiul normalității, din care am fost alungați de virus.

„Să ne protejăm cu toții cât mai bine (…) ca să câștigăm timp până apare vaccinul sau un tratament”, spunea doctorul Virgil Musta pe 23 martie 2020.

„Tragem de timp că, poate, poate, apare vaccinul sau medicația. Abia în acel moment poți să ieși pe stradă liniștit, pentru că știi că ai făcut un vaccin și că ai anticorpi”, afirma doctorul Emilian Imbri pe 9 mai 2020.

„Pandemia este o catastrofă cu care trebuie să trăim până când găsim soluțiile pentru a avea un vaccin sau un tratament… Când vom găsi un vaccin – să dea Domnul să fie cât mai curând! – vom putea să scăpăm de acest virus”, declara și Klaus Iohannis pe 7 octombrie 2020.

România nu este o excepție. Astfel de declarații le-au făcut medicii și liderii politici peste tot în lume. Cu puțină răbdare, puteți trece de cenzura Google și să le găsiți singuri.

Vaccinurile au apărut. Vreo șase, șapte, cine le mai știe numărul? Livrate pe piață în zeci de milioane de doze. Inoculările au început. Izbăvirea părea aproape. Mirosea a libertate… Ei, aș!

Experții, mereu aceiași experți, pricepuți doar să taie cheful de viață și să ungă ștreangul cu săpun, ne-au retezat-o rapid.

Semnalul deșteptării din reverie l-a dat Anthony Fauci. Pe 15 noiembrie la Fox News:

„Recomand oamenilor să nu abandoneze măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat.”

Gnomul medical a oferit și o explicație năucitoare:

„Chiar dacă pentru populație, în general, vaccinul ar putea avea o eficiență de 90 până la 95%, nu poți ști sigur cât de eficient este în cazul tău.”

De la o zi la alta, aceste mesaje stridente ca o sonerie de ceas deșteptător s-au înmulțit și au devenit tot mai sonore și mai alarmante. Ele au fost preluate imediat de megafoanele presei de propagandă.

Într-un articol din 8 decembrie al New York Times, cu titlul „Iată de ce persoanele vaccinate trebuie să continue să poarte mască”, ziarista Apoorva Mandavilli scrie:

„Testele cu vaccinurile de la Pfizer și Moderna au urmărit doar să vadă câte persoane vaccinate s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Acest lucru lasă deschisă posibilitatea ca unele persoane vaccinate să se infecteze fără a avea simptome și să poată transmite virusul fără să știe – mai ales dacă intră în contact apropiat cu alții sau încetează să poarte mască.”

Articolul îl citează pe doctorul Michal Tal, imunolog la Universitatea Stanford:

„Mulți oameni cred că, odată vaccinați, nu vor mai trebui să poate mască. Este esențial ca ei să știe că trebuie să continue să poarte mască, deoarece ar putea fi în continuare contagioși.”

Tal și Mandavilli sunt la unison cu Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Pagina „Forum privind vaccinarea împotriva COVID-19” a CDC conține și următoarea întrebare:

„Trebuie să port mască și să evit contactele apropiate cu ceilalți dacă am făcut două doze de vaccin?”

Răspunsul este „Da”. Iată și explicația:

„În timp ce experții află tot mai multe despre protecția pe care vaccinurile COVID-19 o oferă în condiții reale, va fi important ca toată lumea să continue să folosească toate instrumentele de care dispunem pentru a contribui la oprirea acestei pandemii, cum ar fi acoperirea gurii și a nasului cu o mască.”

La o altă întrebare, „Când pot înceta să port mască (…) după ce am fost vaccinat?”, CDC răspunde:

„În acest moment nu există suficiente informații disponibile pentru a spune dacă (!) sau când CDC va înceta să recomande oamenilor să poarte mască.”

Așadar, CDC nu exclude eternizarea purtării măștii, în ciuda descoperirii vaccinului.

Alți medici sunt mai îngăduitori, văd totuși o luminiță la capătul tunelului. Dar foarte departe:

„Nu ne vom întoarce la viața din 2019 înainte de cinci ani”, spune infecționistul Julian Hiscox de la Universitatea din Liverpool, citat de BBC.

„(Normalizarea vieții) va dura zeci de ani”, supralicitează dramatic profesorul Mark Woolhouse de la Universitatea din Edinburgh. „Problema este ce se întâmplă în cursul acestor zeci de ani. Nu văd nici o cale care să nu fie dureroasă, într-un fel sau altul.”

Marea Britanie a fost prima țară din lume care a început vaccinarea anti-COVID. Acest lucru ar fi trebuit să aducă măcar o boare de optimism. Nici vorbă.

Pe 2 decembrie, într-o conferință de presă alături de premierul Boris Johnson, ministrul adjunct al Sănătății, Jonathan Van-Tam, a avut grijă să înece toate corăbiile:

„Dacă cred că va exista un moment în care să avem o petrecere mare, când vom arunca măștile și dezinfectantul de mâini, zicând «Gata, s-a terminat», cum a fost la sfârșitul războiul? Nu, nu cred.”

Și sumbrul personaj a conchis:

„Cred că acest fel de obiceiuri (restricții – n.m.) cu care ne-am învățat… vor persista pentru mulți ani, și ar fi un lucru foarte bun dacă ar fi așa… SARS-CoV-2 va fi alături de oameni o veșnicie.”

Așadar, Mântuitorul promis nu ne va aduce raiul înapoi. Infernul se eternizează. Temnicerii COVID de-abia își scutură bocancii, pregătindu-se de lunga noapte polară a omenirii.

Twitter s-a alăturat zilele trecute Facebook și YouTube, anunțând reglementări draconice pentru stârpirea oricărei tentative de a cârti împotriva vaccinurilor și vaccinării. Până de curând, rețelele sociale se mulțumeau să combată la grămadă „informațiile false” legate de pandemie.

Acum, Poliția Gândirii și-a făcut un departament special care se ocupă de Vaccinuri.

Propaganda, care este, alături de Poliție, a doua cârjă a unei dictaturi, tropăie cu elan pe culmile abjecției.

Un fost membru în conducerea Facebook și actual președinte al Virgin Galactic, Chamath Palihapitiya, a cerut ca vaccinații să continue să poarte mască, sugerând ca pentru ei să se creeze măști speciale, de altă culoare sau model.

Ne-am lăsat duși cu zăhărelul. Și totuși am fost avertizați de la început, când nici nu apăruse bine virusul, că „Lumea nu va mai fi niciodată cum a fost”.

Amenințarea COVID-19 nu poate și nu trebuie să dispară pentru că pe ea se bazează Marea Resetare. Noua Ordine Mondială se construiește în regim de urgență sanitară, folosind ca mortar frica de moarte.

În cartea sa, „COVID-19: Marea Resetare”, Klaus Schwab, președintele Forumului Economic Mondial, scrie negru pe alb:

„La data la care scriu (iunie 2020), pandemia continuă să se agraveze în toată lumea. Mulți dintre noi se întreabă când lucrurile vor reveni la normal. Răspunsul e scurt: niciodată. Nimic nu se va mai întoarce la sentimentul «pervertit» al normalității care domnea înainte de criză, deoarece pandemia de coronavirus marchează un punct de cotitură fundamental în traiectoria noastră globală.”

Schwab se înșală: omenirea nu se află într-un punct de cotitură, ci la o răscruce. Nimeni nu ne poate obliga să „cotim” așa cum vor ei. Nimeni nu ne poate obliga să ne transformăm în niște furnici monstruoase, cărora le este permis doar să trudească și să cumpere de la supermarket. Fără suflet (biserici, școli, teatre, concerte), fără bucurie (prieteni, vacanțe, restaurant), fără speranță.

Zilele trecute, la emisiunea lui Marius Tucă, doctorul Octavian Jurma cita niște studii internaționale care afirmau că locuințele au devenit cele mai mari focare de infecție și îndemna la purtarea măștii și în casă.

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat purtarea măștii la masa de Crăciun din familie.

Nu mai este mult și ni se va impune izolarea, nu în casă, ci fiecare în camera lui.

Aceasta nu este viață, este gulag. Ocnă. Pitești. Iadul pe pământ. Dar noi știm că nici un iad nu este etern, în afara celui dictat de adevăratul Vaccin, Cel Care a biruit moartea.

Acum 31 de ani, într-un asemenea iad de frig, foame, deznădejde, dintr-un popor îndobitocit și laș, de pe băncile reci ale școlilor atee, s-au ridicat printr-o minune dumnezeiască niște tineri care au strigat, asemenea mucenicilor de la începutul lumii: „Vom muri și vom fi liberi”.