ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Adrian Pătrușcă de la EVZ, publicație cu care ActiveNews a stabilit un parteneriat, demantelează felul în care, de dragul unui iluzoriu bine comun, am fost mințiți să acceptăm restricțiile pe care le credeam temporare și  cum  Tătaru, Imbri, Cercel, Rafila și alți politruci medicali români au devenit pentru noi  zeități, cu un Fauci pe post de Zeul Suprem. Redăm mai jos editorialul semnat de Adrian Pătrușcă în EVZ:  
 
Printre clinchete vesele de fiole de vaccin și zvon gros de buhai propagandistic, care au dat acestor Sărbători un farmec unic, a trecut nebăgată în seamă probabil cea mai importantă știre a anului.Într-un interviu acordat în ajun de Crăciun ziarului New York Times, doctorul american Anthony Fauci a recunoscut că a înșelat în mod deliberat opinia publică în legătură cu COVID-19.

El spune că a oferit o estimare inferioară a nivelului de imunitate colectivă ce trebuie atins pentru oprirea pandemiei, deoarece s-a gândit că, dacă ar fi spus adevărul, americanii ar fi fost descurajați.

De aceea, estimarea sa a fost făcută „parțial pe baza noilor date științifice” și „parțial pe instinctul meu că țara este în sfârșit pregătită să audă ceea ce cred cu adevărat”.

„Când sondajele au arătat că aproximativ jumătate dintre americani s-ar vaccina, am spus că imunitatea colectivă poate fi atinsă la 70-75% (din populație). Apoi, când noi sondaje au arătat că 60% sau mai mult s-ar vaccina, m-am gândit «Pot să împing (cifra) puțin mai sus», și atunci am mers la 80-85%.”

Fauci recunoaște că oamenii de știință „nu știu cu adevărat care este cifra corectă”, deși el personal estimează că „intervalul real se situează între 70 și 90%”.

„Însă nu voi spune 90%… I-aș putea descuraja pe americani”.

Dincolo de acest galimatias, care pare a fi o caracteristică a oamenilor de știință scoși la suprafață de vremurile tulburi, Fauci spune limpede că a mințit pentru că opinia publică nu era capabilă să suporte adevărul.

Atitudinea lui Fauci amintește flagrant de momirea unui cățel cu zăhărelul, până ce acesta se apropie, face sluj, linge mâna și stăpânul îl poate vârî în lanț. Libertatea e plină de pericole: mașini, hingheri, riscul de a te molipsi de independență de la maidanezii fără botnițe… Stăpânul știe ce e mai bine pentru patrupedul său.

Nu este prima oară când Fauci recunoaște că a mințit opinia publică în timpul pandemiei.

La începutul crizei, la fel ca majoritatea autorităților sanitare (inclusiv OMS), Fauci a descurajat purtarea măștii, afirmând că ea nu este necesară decât atunci când cineva are simptome de COVID.

(Vi-l amintiți și pe Tătaru al nostru cu „Măștile fac rău oamenilor sănătoși”?)

Apoi Fauci s-a răsucit cu 180 de grade, devenind partizanul înrăit al măștii, ca parte a sfintei treimi ce poate opri răspândirea COVID, alături de distanțare și spălare pe mâini.

În iunie, prins la înghesuială de ziariști, care l-au întrebat despre motivul răzgândirii, Fauci a răspuns că, la început, autoritățile sanitare erau „îngrijorate de faptul că echipamentele de protecție individuală, inclusiv măștile M95 și cele chirurgicale, erau foarte puține”.

„Și am dorit să ne asigurăm”, a continuat doctorul, că acestea „sunt rezervate personalului medical”.

În septembrie, Fauci a supralicitat:

„Exista sentimentul că persoanele care și-ar fi dorit să aibă măști în comunitate, oamenii de pe stradă, ar fi putut face stocuri, agravând și mai mult penuria de măști. În acest context, am spus că nu recomandăm măștile.”

Citind aceste rânduri, ai sentimentul că Fauci minte cum respiră. Fără mască.

Însă dr. Anthony Fauci nu este un fitecine. Este probabil vocea cea mai sonoră și mai respectată din lume în privința pandemiei. În Statele Unite, popularitatea sa este uriașă. În recentul top realizat de Gallup, privind cel mai admirat bărbat al anului, el se situează pe locul IV, după Donald Trump, Barack Obama și Joe Biden.

De la începutul pandemiei, ni se interzice obsesiv și agresiv să nu ne mai dăm cu părerea și ni se cere să ascultăm de „experți”. De medici. Doar ei se află în posesia adevărului deplin și absolut. Doar ei ne pot da lumină.

Iată însă că și „experții” mint. Uneori grosolan. Dezinformează. Manipulează.
 
Toate măsurile politico-administrative de ciumpăvire dramatică a drepturilor și libertăților omului au fost impuse cu forța represivă invocându-se avizul „experților”.

Unul dintre „experți” (doctorul Emilian Imbri) nu s-a ferit să vorbească despre necesitatea unei „dictaturi medicale”.

Pentru a li se conferi și mai multă autoritate, medicii au fost ridicați în slavă, mitizați, numiți „eroii din linia întâi”, de-o opincă cu bunicii noștri de la Oituz și Mărășești, ba chiar asemănați cu divinitățile (amintiți-vă afișele stradale cu doctori și asistente purtând aure de sfinți).

Dacă alde Tătaru, Imbri, Cercel, Rafila și alți politruci medicali sunt zeități, atunci Fauci este Zeul Suprem. Iar acesta, dintr-o prostie arogantă, care îl face să se creadă infailibil, s-a demascat ca impostor și mincinos. Odin, prăbușit din Walhalla în mahala. Quetzalcoatl, șarpele jumulit. Lucifer, degradat la rang  de Aghiuță.

Însă aici nu este vorba doar de Fauci, ci de întregul „establishment medical” care a fost scos în față cu agresivitate în ultimul an pentru a impune Dictatura COVID. Și care s-a compromis iremediabil, depășindu-și competențele și bătând câmpii. Emițând cu o ușurătate diabolică judecăți politice, economice, culturale, religioase care au întors pe dos civilizația occidentală, transformând-o în Gulag.
Lecția cazului Fauci este simplă: ori de câte ori un medic își depășește competențele, transformându-se într-un mic Ceaușescu, priceput la toate și demolator, ar trebui imediat pus la punct cu cuvintele lui Apelles:

„Nu mai sus de sandală”, Doctore!