ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a făcut marți seară câteva declarații șocante în platoul Aleph News, la emisiunea Marius Tucă Show.
 
Pornind de la faptul că, în prezent, 21 de copii sunt internați în secția de terapie intensivă a Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Streinu-Cercel a opinat că „într-un timp, nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID”. 

Potrivit acestuia, lupta împotriva epidemiei este o luptă de comunitate și nu poate fi lăsată doar în spinarea medicilor. El crede că tratamentul cu antiviralul Remdesivir, administrat încă din faza incipientă a îmbolnăvirii, poate da rezultate promițătoare.

„Remdesivirul a venit ca o mare speranță. Însă dacă îl dai târziu, îl dai degeaba, trebuie să îl dai din faza inițială”, a explicat Adrian Streinu-Cercel.

Întrebat despre cât va dura starea de incertitudine generată de pandemia de coronavirus, el a fost de părere că „în 2023 se termină”.