ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



România este bolnavă de mitul aurului, iar partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieși din istorie, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Națională a României (BNR), la „The Financial Conference”.
 
În opinia sa, discuția despre rezerva de aur este doar o încercare de a șicana Banca Națională. 
 
„Acum sunt discuții despre aur și se spun multe minuni în spațiul public. Chiar se spune că PSD-ul ar vrea să aducă aurul în țară ca să-l vândă. Asta e o poveste. Chiar dacă ar gândi așa niște oameni din PSD că 'hai să aducem aurul în țară să-l vindem', asta nu se poate întâmpla în România, pentru că România este bolnavă de mitul aurului și partidul care ar îndrăzni să vândă un gram de aur ar ieși din istorie. Așa ceva nu există. Deci, nu asta e problema cu aducerea aurului în țară. Este doar o încercare de a șicana Banca Națională. Altceva nimic”, a spus Adrian Vasilescu.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și senatorul PSD Șerban Nicolae au depus la finalul lunii trecute la Senat o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Națională a României (BNR) în străinătate nu pot depăși 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.