ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 21.11/ 8:35 Senatul american a aprobat, miercuri, cu 65 de voturi pentru și 30 împotrivă, numirea lui Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al Statelor Unite la București. Zuckerman poate să-și preia acum postul de la București, însă după ce președintele Donald Trump îi va semna scrisorile de acreditare, anunță washingtonpost.com.

Știrea inițială

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador al SUA la București, urmează să primească luni aprobarea Senatului american.Conform agendei oficiale a Senatului Statelor Unite, luni este așteptat votul privind aprobarea numirii lui Zuckerman, potrivit news.ro.

El a declarat la audierile în Comitetul de relații externe al Senatului, că România trebuie să continue lupta anticorupție, care, alături de independența justiției, este vitală pentru prosperitatea și securitatea pe termen lung. De asemenea, a povestit despre momentul plecării sale din România, a spus că scrie și vorbește fluent românește, iar despre momentul 22 decembrie 1989 a afirmat că este o zi pe care și-a dorit-o, dar pe care nu credea să o trăiască.

Președintele american Donald Trump a trimis Senatului, la sfârșitul lunii iulie 2018, nominalizările mai multor oficiali guvernamentali, precum și pentru posturile de ambasadori în Muntenegru - Judy Rising Reinke, în Republica Centrafricană - Lucy Tamlyn și în România - Adrian Zuckerman.

Ulterior nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador al SUA în România a fost  returnată din rațiuni procedurale președintelui Donad Trump de Comitetul pentru Relații Externe al Senatului american, conform reglementării care prevede că nominalizările care nu au fost nici confirmate nici respinse în sesiunea în care au fost înaintate nu pot fi discutate într-o altă sesiune decât dacă sunt retransmise de către președinte. Nominalizarea a fost retransmisă, iar după audiere va avea loc un vot în plenul Senatului, deominat de republicani.

Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 și este partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, Zuckerman a fost co-președinte pentru proprietăți imobiliare și servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost președinte pentru proprietăți imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a deținut și funcția de judecător în cadrul Real Estate Board - New York. Activ în ceea ce privește inițiativele filantropice și educaționale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. și în board-ul absolvenților Facultății de Drept din New York.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani și vorbește fluent limba română.