ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Zuckerman, propus pentru postul de ambasador al SUA la București, a fost respins de Senat american, după audieri, scrie evz.ro.


Senatorul Bob Menendez – democrat, de New Jersey – a anunțat că două nominalizări, printre care și cea a lui Adrian Zuckerman, au fost oprite pentru moment, până la primirea unor răspunsuri de la Casa Albă.

„Pentru domnii Zuckerman și Manchester (o altă persoană nominalizată pentru o poziție în aparatul diplomatic american) avem o cerere în curs cu privire la anumite acuzații de hărțuire sexuală și un mediu de lucru ostil, așa că sunt recunoscător că președintele comisiei de politică externă a fost de acord cu retragerea acestor propuneri până când Casa Albă va răspunde cererii mele de verificări suplimentare din partea Securității Diplomatice.

Dacă voi primi răspunsul la această cerere de veriificări suplimentare, cele două propuneri vor putea fi discutate la ședința de la începutul lunii septembrie”, a explicat senatorul Bob Mendez.

Președintele SUA l-a propus pe Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, în urmă cu un an, însă propunerea nu a fost aprobată până acum de Senat. Din motive procedurale, discuțiile au fost amânate în ianuarie 2019 și au fost reluate recent. În prezentarea făcută pe site-ul Casei Albe, se menționează că Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani și vorbește fluent limba română.
 
Fostul ministru de Externe Adrian Severin comentează anunțul privind votul final din Senatul SUA susținând că, practic, această decizie prelungește mandatul lui Hans Klemm probabil până la închiderea anchetei privind disparițiile adolescentelor de la Caracal și consumarea viitoarelor alegeri prezidențiale din România.

„Donald Trump îl poate convoca când dorește la Washington pe Președintele Românei, dar nu îl poate trimite acasă pe ambasadorul român la Washington; și nici măcar nu-și poate înlocui propriul ambasador de la București. Asta spune mult despre fronturile de luptă și raportul de forțe din America și din lume”, scrie Adrian Severin pe contul de Facebook.

El subliniază că pentru a obține amânarea votului final în Comisia de politică externă a Senatului SUA în privința lui Zuckerman, „senatorii democrați au acceptat să deblocheze votul referitor la alte nominalizări, printre care și cea de ambasador al SUA la ONU”.

„Se poate deduce astfel cât valorează România pentru opozanții Președintelui Trump. Să sperăm că ea va valora la fel de mult și pentru acesta. Mingea este acum în curtea Casei Albe. De felul în care va fi jucată depinde "normalizarea” comunicării diplomatice între România și SUA, cu consecințele ei asupra arhitecturii de securitate în Europa centrală și de est”, a scris Adrian Severin.

„Câtă energie va fi dispus sau în măsură să cheltuiască Președintele Trump, în războiul cu gherila globalismului clintonisto-soroșist, rămâne de văzut. Fapt este că deocamdată această gherilă este suficient de puternică pentru a bloca înlocuirea ambasadorului Klemm și rechemarea ambasadorului Maior, ceea ce face imposibilă desfășurarea unei relații politice normale între România și SUA”, conchide fostul ministru de Externe.