Adrian Zuckerman, propus pentru postul de ambasador al SUA la București, a fost respins de Senat american, după audieri, scrie evz.ro.


Senatorul Bob Menendez – democrat, de New Jersey – a anunțat că două nominalizări, printre care și cea a lui Adrian Zuckerman, au fost oprite pentru moment, până la primirea unor răspunsuri de la Casa Albă.

„Pentru domnii Zuckerman și Manchester (o altă persoană nominalizată pentru o poziție în aparatul diplomatic american) avem o cerere în curs cu privire la anumite acuzații de hărțuire sexuală și un mediu de lucru ostil, așa că sunt recunoscător că președintele comisiei de politică externă a fost de acord cu retragerea acestor propuneri până când Casa Albă va răspunde cererii mele de verificări suplimentare din partea Securității Diplomatice.

Dacă voi primi răspunsul la această cerere de veriificări suplimentare, cele două propuneri vor putea fi discutate la ședința de la începutul lunii septembrie”, a explicat senatorul Bob Mendez.

Președintele SUA l-a propus pe Adrian Zuckerman, avocat în domeniul imobiliar din New York, în urmă cu un an, însă propunerea nu a fost aprobată până acum de Senat. Din motive procedurale, discuțiile au fost amânate în ianuarie 2019 și au fost reluate recent. În prezentarea făcută pe site-ul Casei Albe, se menționează că Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani și vorbește fluent limba română.
 
Fostul ministru de Externe Adrian Severin comentează anunțul privind votul final din Senatul SUA susținând că, practic, această decizie prelungește mandatul lui Hans Klemm probabil până la închiderea anchetei privind disparițiile adolescentelor de la Caracal și consumarea viitoarelor alegeri prezidențiale din România.

„Donald Trump îl poate convoca când dorește la Washington pe Președintele Românei, dar nu îl poate trimite acasă pe ambasadorul român la Washington; și nici măcar nu-și poate înlocui propriul ambasador de la București. Asta spune mult despre fronturile de luptă și raportul de forțe din America și din lume”, scrie Adrian Severin pe contul de Facebook.

El subliniază că pentru a obține amânarea votului final în Comisia de politică externă a Senatului SUA în privința lui Zuckerman, „senatorii democrați au acceptat să deblocheze votul referitor la alte nominalizări, printre care și cea de ambasador al SUA la ONU”.

„Se poate deduce astfel cât valorează România pentru opozanții Președintelui Trump. Să sperăm că ea va valora la fel de mult și pentru acesta. Mingea este acum în curtea Casei Albe. De felul în care va fi jucată depinde "normalizarea” comunicării diplomatice între România și SUA, cu consecințele ei asupra arhitecturii de securitate în Europa centrală și de est”, a scris Adrian Severin.

„Câtă energie va fi dispus sau în măsură să cheltuiască Președintele Trump, în războiul cu gherila globalismului clintonisto-soroșist, rămâne de văzut. Fapt este că deocamdată această gherilă este suficient de puternică pentru a bloca înlocuirea ambasadorului Klemm și rechemarea ambasadorului Maior, ceea ce face imposibilă desfășurarea unei relații politice normale între România și SUA”, conchide fostul ministru de Externe.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews