Adrian Zuckerman, nominalizat de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador al Statelor Unite în România, a fost audiat joi de Comitetul pentru relații externe din Senatul american. În alocuțiunea sa introductivă el și-a prezentat biografia în care a evidențiat originile sale românești și a făcut o descriere a României, în care a amintit, printre altele, de rezervele de petrol și gaze naturale descoperite în Marea Neagră. Totodată, el a menționat că, în pofida progreselor realizate, România trebuie să continue lupta împotriva corupției, să creeze un climat de afaceri mai prietenos pentru investitori și să investească în infrastructură, sănătate și educație.

„Călătoria mea începe cu oameni care sunt aici doar cu spiritul: iubiții mei părinți, Emil și Aura. Fără curajul, înțelepciunea și sacrificiul lor, eu nu aș fi fost aici. Amândoi erau adolescenți la București în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La fel ca foarte mulți dintre contemporanii lor, familiile lor au fost dislocate și proprietățile confiscate. În pofida tuturor obstacolelor și în fața antisemitismului persistent din regimul comunist postbelic, ei au urmat fiecare liceul și școala medicală. Emil a devenit academician senior și cercetător la Universitatea București. El a dobândit aprecierea internațională pentru cercetările sale despre epilepsie. Aura a efectuat cercetări în domeniul endocrinologiei'”, a rememorat Zuckerman, enumerând mai departe dificultățile și lipsurile cu care s-a confruntat la începutul regimului comunist familia sa, care a emigrat din România când el avea vârsta de nouă ani.

„România s-a debarasat de sinistrul regim comunist în decembrie 1989, cu mai puțin de 30 de ani în urmă, o zi la care mereu am sperat, dar pe care niciodată nu am crezut că voi trăi să o văd'', amintește el, remarcând însă că ”totuși, statul democratic român este încă în etapa copilăriei'', a spus Zuckerman, potrivit Agerpres.

Președintele Trump a trimis inițial Senatului la sfârșitul lunii iulie anul trecut nominalizarea lui Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al SUA în România. Din motive procedurale, întregul proces a fost reluat în ianuarie 2019, când Congresul american a început o nouă sesiune, în urma alegerilor de la jumătate de mandat desfășurate în noiembrie 2018.În prezentarea făcută pe site-ul Casei Albe, se menționează că Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani și vorbește fluent româna.

De profesie avocat, el a fost admis în baroul din New York în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaționale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, a mai ocupat funcția de co-coordonator al departamentului de servicii naționale imobiliare și pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte a fost coordonator pentru proprietăți imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. De asemenea, el a ocupat funcția de președinte al unui juriu de selecție judiciară al unei instanțe civile și de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews