ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Talibanii ucid în Afganistan toate persoanele care au Biblia descărcată pe telefonul mobil, a denunțat o organizație creștină non-profit, potrivit Breitbart.

Talibanii, o organizație teroristă islamistă radicală, au preluat duminică conducerea țării după ce au înconjurat capitala țării, Kabul, determinându-l pe fostul președinte Ashraf Ghani să fugă. Talibanii au condus Afganistanul până în 2001, când Statele Unite au invadat țara.

Potrivit SAT-7, o organizație care difuzează programe creștine pentru bisericile și creștinii din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, talibanii folosesc "spioni și informatori" pentru a persecuta minoritatea creștină din țară.

"Auzim din surse de încredere că talibanii cer telefoanele oamenilor, iar dacă găsesc o Biblie descărcată pe dispozitivul tău, te vor ucide imediat", a declarat președintele SAT-7 America de Nord, Dr. Rex Rogers, pentru Religion News Service. "Este incredibil de periculos în acest moment pentru afgani să aibă ceva creștin pe telefoanele lor. Talibanii au spioni și informatori peste tot".

Alte organizații creștine non-profit și ministere specializate în asistarea creștinilor persecutați din întreaga lume au tras și ele un semnal de alarmă, subliniind natura nemiloasă a conducerii talibane. Un contact creștin al unui partener al Release International a descris situația ca fiind "dezastruoasă" într-un raport publicat luni. Release International este o slujbă creștină care asistă, de asemenea, creștinii persecutați din întreaga lume.  

"Frații și surorile noastre în Hristos ne spun cât de speriați sunt. În zonele pe care talibanii le controlează acum, fetele nu au voie să meargă la școală, iar femeile nu au voie să iasă din casele lor fără un însoțitor de sex masculin", a declarat Micah, un nume care i-a fost atribuit pentru a-i proteja identitatea.

Chiar și fără talibanii la putere, Afganistanul a fost al doilea cel mai periculos loc pentru creștini de a-și practica credința, după Coreea de Nord, potrivit versiunii 2021 a Open Doors' World Watch List. Open Doors este o organizație non-profit care monitorizează persecuția creștinilor și ajută victimele acesteia.