ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Găsirea celei mai bune scoici pentru bebelușul tău este foarte importantă. La urma urmei, siguranța copiilor este cea care contează. Vrei să găsești cel mai bun scaun auto pentru bebelușul tău, dar de unde să începi? Scaunele auto sunt împărțite în categorii pe baza restricțiilor de greutate și/sau înălțime pentru fiecare scaun. Ca și alte lucruri pentru bebeluși, trebuie să faci unele cercetări înainte de a cumpăra o scoică auto de călătorie pentru nou-născutul tău. Nu numai că trebuie să găsești un scaun auto potrivit pentru mașina ta și potrivit pentru bebelușul tău, dar este important, de asemenea, să te asiguri că respectă reglementările în vigoare.

Scoicile auto iSize oferă protecție suplimentară pentru a preveni rănirea capului și a gâtului și poate ține copilul în siguranță. Acestea sunt selectate în funcție de înălțimea copilului, nu de greutate și sunt compatibile cu Isofix, acesta fiind un sistem de fixare a scaunelor pentru copii, compatibile cu majoritatea mașinilor moderne care au puncte de fixare încorporate pentru a facilita instalarea lor. 
Scoicile auto sunt potrivite de la naștere și au o formă curbată pentru a se asigura că bebelușul tău se află în cea mai bună poziție pentru dezvoltarea sănătoasă a coloanei vertebrale și a plămânilor. De asemenea, acestea vin cu mânere, astfel încât să poți deplasa cu ușurință scoica auto între mașină și casă.

1. Care este cea mai bună scoică auto pentru un bebeluș? 

Cea mai bună scoică auto depinde de înălțimea și/sau greutatea bebelușului. Stilul tău de viață determină care scoica va fi cea mai potrivită alegere pentru bebelușul tău. Mașina ta este, de asemenea, un factor de luat în considerare: majoritatea scaunelor auto sunt instalate cu o bază compatibilă care se conectează la un punct fix din mașină și are picioare de sprijin care împiedică răsturnarea bazei. Unele vehicule mai vechi nu au acest sistem de ancorare Isofix. 

Scoica iSize îți poate ține bebelușul spate-în-spate cu scaunul tău până la 15 luni, ceea ce este cel mai sigur mod de a călători. Pentru a oferi cel mai bun sprijin pentru coloana vertebrală, gâtul și spatele bebelușului și pentru a preveni saturația oxigenului în scaunul auto, alege un scaun auto cu opțiunea de înclinare plat. 

2. Care este cea mai sigură scoică auto? 

Dacă achiziționezi o scoică pentru bebeluș sau un scaun de înălțare care va fi ulterior utilizat, recomandarea este să alegi o scoică iSize special concepută pentru primele 12-15 luni din viața bebelușului tău. Scaunul auto modular se potrivește cu o varietate de categorii diferite de înălțime/greutate a copiilor, deci poate fi folosit timp de câțiva ani și pare să merite, dar protecția copiilor mari, a copiilor mici și a bebelușilor este foarte diferită și sunt necesare niveluri diferite de protecție. Indiferent de scoica auto pe care o alegi, asigură-te că se află în "grupul” corect pentru înălțimea și/sau greutatea bebelușului tău și nu îl muți prea devreme la pasul următor. 

Instalarea este un factor important în asigurarea siguranței scoicilor auto. Asigură-te că procedezi cum trebuie în a o instala corect și verifică procedura de cel puțin 2 ori. 

Este important de reținut că nu toate scoicile auto pot fi utilizate pe toate vehiculele, iar înainte de a cumpăra, verifică dacă scoica auto pe care o alegi este compatibilă cu mașina ta. Este posibil să instalezi unele scoici auto doar folosind centura de siguranță, dar de obicei este mai sigur să utilizezi o bază de scaun auto compatibilă atașată la dispozitivul Isofix al mașinii. 

Amintește-ți, bebelușul tău nu poate sta pe scaunul auto mai mult de două ore de la momentul deplasării și scoica auto nu trebuie utilizată pentru dormit îndelungat. În primele șase luni de viață, cel mai bun loc pentru adormirea bebelușului este în pătuțul sau coșul lui Moise din aceeași cameră cu tine. Cu toate acestea, nu îți face griji cu privire la adormirea bebelușului în mașină - dacă vei călători timp de două ore sau mai mult, fă opriri mai frecvente, verifică bebelușul și ridică-l de pe scaun. 

Vei găsi cu siguranță scoica potrivită dintre opțiunile excelente prezente acum pe piață: Cybex, BabyZen, Anex, Joie, BeSafe, Nuna, Thule pentru diferitele bugete, stiluri de viață și preferințe dintre cele mai variate.