Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ al SUA, a spus că pe plan global "se ridică un val de protecţionism şi naţionalism digital prin care guvernele creează legi şi politici în favoarea industriilor naţionale", fapt care, ar duce la "limitarea creşterii economice prin limitarea accesului cetăţenilor şi afacerilor la cele mai bune tehnologii din lume".

Aceste declaraţii au fost făcute într-un discurs ţinut la Summitul Regional de Securitate Cibernetică.

Bruce Andrews a mai spus că "România este în prima linie a ameninţării crescânde a cyber-criminalităţii în această regiune. In prima jumătate a anului 2014, autorităţile române au raportat 54.000 alerte, după ce în tot anul 2013 fuseseră raportate 44.000 alerte”.

Tot oficialul american a găsit şi soluţia pentru aceste probleme: "Cred că una dintre cele mai bune metode prin care putem ajuta România să-şi protejeze infrastructura critică de invazii ostile este prin intermediul tehnologiilor inovatoare furnizate de companiile americane de top din IT”.

Summitul este organizat de Ministerul pentru Societatea Informaţională, Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti. Evenimentul durează trei zile şi se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

La summit vor participa companii şi oficiali guvernamentali, specialişti în domeniul securităţii cibernetice din mediul public şi privat din Albania, Bosnia şi Hertegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews