ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un diplomat rus despre care se crede că avea legături cu agenția de spionaj a Kremlinului a fost găsit mort în fața ambasadei țării sale din Berlin, potrivit The Daily Mail

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, care a ocupat funcția de secretar adjunct al Ambasadei Rusiei la Berlin încă din 2019, ar fi fost găsit fără viață în afara clădirii pe 19 octombrie, în jurul orei 7:20, deși vestea morții sale a fost publicată pentru prima dată azi, 5 noiembrie. Pe lângă funcția sa oficială, serviciile de informații germane înclină să creadă că decedatul ar fi fost, mai degrabă, un agent FSB sub acoperire, scrie Der Spiegel, citat de Mediafax.

Se crede că bărbatul ar fi căzut de la etajul superior al clădirii, în cartierul Mitte, în ceea ce Ambasada rusă a catalogat drept un „accident tragic”.

Deocamdată, nu a fost stabilită oficial cauza morții, din cauză că Ambasada Rusiei a refuzat efectuarea unei autopsii. Dat fiind că bărbatul era un diplomat aflat în incinta Ambasadei, procurorul public german nu are autoritatea de a efectua o anchetă.
 
Potrivit The Mirror, decedatul ar fi fost Kirill Zhalo (foto dedesubt). Trupul neînsuflețit al acestuia a fost returnat între timp în Rusia.