ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Europene pentru Medicamente (E.M.A.) investighează la nivel mondial 62 de cazuri de coagulare a sângelui care au determinat aproape jumătate dintre țările U.E. să limiteze utilizarea vaccinului Covid produs de AstraZeneca, relatează Agerpres, citând o declarație de presă a șefei E.M.A., Emer Cooke.

Investigațiile vizează 44 de cazuri din Spațiul Economic European (S.E.E.) dintr-un total de 9,2 milioane de persoane care au fost vaccinate în regiune, a precizat responsabila. Alte 18 cazuri de reacții adverse sunt studiate în afara S.E.E.

Cu toate acestea, cele 62 de cazuri investigate de EMA nu includ toate cazurile de tromboză a sinusurilor și a venelor cerebrale (CVST) care au fost raportate în Germania, a spus Emer Cooke.

Autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania a anunțat marți că a înregistrat 31 de cazuri de cheaguri de sânge în creier, dintre care 9 au condus la decese, după ce subiecților le fusese administrat vaccinul Covid produs de AstraZeneca, potrivit agenției Reuters

Deși recunoaște că investighează zeci de cazuri grave, unele chiar mortale, de efecte adverse post-vaccinare, la o săptămână după ce 13 țări membre U.E. au suspendat folosirea vaccinurilor de la AstraZeneca, E.M.A. a îndemnat la continuarea vaccinării, întrucât beneficiile ar depăși riscurile. Dacă atunci E.M.A. numea vaccinurile „sigure și eficiente”, același organism birocratic numește astăzi trombozele și decesele post-vaccinare „cazuri rare”.