După ce s-a dovedit faptul că vaccinurile împotriva COVID afectează fertilitatea, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vineri adăugarea sângerărilor menstruale abundente ca efect secundar al vaccinurilor ARNm COVID-19 produse de Moderna , precum și de partenerii Pfizer și BioNTech, potrivit Financial Post.

Rapoartele privind menstruațiile abundente - sângerări caracterizate prin creșterea volumului și/sau a duratei care interferează cu calitatea vieții - au fost observate în timpul studiilor clinice, din cazuri din lumea reală și din literatura medicală, a declarat EMA.

Cazurile au fost raportate după prima, a doua și dozele de rapel ale Comirnaty de la Pfizer-BioNTech și Spikevax de la Moderna, scrie sursa citată.

Autoritatea de reglementare a concluzionat acum că există cel puțin o „posibilitate rezonabilă" ca sângerările menstruale puternice să fie asociate în mod cauzal cu aceste vaccinuri.
 
Încă de acum un an ActiveNews atrăgea atenția că mii de femei din toată lumea s-au plâns de tulburări ale ciclului menstrual și de alte dereglări ale sistemului reproducător, după ce le-a fost administrat vaccinul anti-COVID.
 
Probabil peste un an vom afla că între „efectele secundare” ale serurilor experimentale Covid se numără, din când în când, și... moartea subită.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews