ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea europeană de reglementare în domeniul medicamentelor a adăugat o afecțiune extrem de rară care provoacă leziuni nervoase, sindromul Guillain-Barré, ca efect secundar posibil al vaccinului COVID-19 al AstraZeneca (AZN.L), conform actualizărilor periodice privind siguranța, efectuate miercuri de autoritatea de supraveghere, potrivit Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente a declarat că o relație de cauzalitate între GBS și vaccinul AstraZeneca, cunoscut sub numele de Vaxzevria, a fost "cel puțin o posibilitate rezonabilă" după ce au fost raportate 833 de cazuri de GBS din 592 de milioane de doze de vaccin administrate în întreaga lume până la 31 iulie.

EMA a clasificat efectul secundar ca fiind "foarte rar", cea mai mică categorie de efecte secundare pe care o are, și a subliniat că beneficiile vaccinului ar depăși riscurile.

Administrația americană pentru alimente și medicamente a adăugat un avertisment privind sindromul Guillain-Barré ca posibil efect secundar al vaccinului administrat de Johnson & Johnson (JNJ.N). Ambele vaccinuri folosesc tehnologia vectorilor virali și au fost asociate și cu rare cheaguri de sânge.

De asemenea, EMA a etichetat și alte câteva efecte secundare mai puțin severe ale vaccinurilor de la Johnson & Johnson (JNJ.N), Moderna, precum și ale serului de la AstraZeneca.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews