ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Monumentum este citată pentru data de 6 decembrie 2022 în vederea declanșării unui proces contraventional, prin care se urmărește demontarea soclului statuii Reginei Maria instalat recent în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”.
 
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, monument și în aer liber

Probabil acest monument încurcă celor care au organizat în scuar o parcare ilegală, însă AIRM nu se arată deranjată de această parcare care încalcă normele de protecție a Bisericii cu statut de monument istoric și pune în pericol viața copiilor din cadrul Liceului „Gheorghe Asachi”.
 
*Nota Redacției: Soclul monumentului dedicat Reginei Maria a fost amplasat vineri, 18 noiembrie 2022, în scuarul Liceului Gheorghe Asachi din Chișinău, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ care, în perioada interbelică, a purtat numele Reginei Maria a României.
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
  Ar putea fi o imagine cu text
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.