ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații federali care își declară în mod fals statutul de vaccinare Covid în fața agențiilor lor riscă să fie concediați și eventual urmăriți penal, a avertizat administrația Biden, potrivit site-ului Government Executive.

Grupul de lucru pentru o forță de muncă federală mai sigură („The Safer Federal Workforce Task Force”) - un grup creat de președintele Biden prin ordin executiv și condus de Casa Albă, Administrația Serviciilor Generale și Biroul de Management și Buget - a confirmat în noile îndrumări că agențiile federale nu vor cere inițial dovada vaccinării, dar ar putea solicita documente dacă primesc „o acuzație făcută cu bună credință care sugerează cu tărie” că un angajat a mințit în formularul de atestare.

„Angajații federali care fac o declarație falsă pe formularul de certificare a vaccinării ar putea fi supuși unei acțiuni nefavorabile la nivel de personal, până inclusiv la îndepărtarea din funcție”, a declarat grupul de lucru. 

Acesta a adăugat că „este, de asemenea, o infracțiune federală” să furnizezi informații false pe formular, amintind de legea federală care interzice minciuna față de guvernul federal. Angajații care fac declarații false cu privire la statutul lor de vaccinare ar putea, de asemenea, să piardă accesul la informații clasificate, a precizat administrația. Pe formularele lor de certificare, angajații vor întâlni în continuare mesajul: „Am luat la cunoștință că o declarație falsă făcută cu bună știință și în mod deliberat pe acest formular poate fi pedepsită cu amendă sau închisoare sau ambele”.