Costică Ionescu, fost responsabil la serviciul Omoruri din Capitală din Sectorul 4, și agentul care l-a prins pe criminalul Mihaelei Runceanu, a declarat în emsiunea ”Voi cu Voicu” la Antena 3 că au existat greșeli mari ale autorităților în cazul Caracal, începând cu ministrul de Justiție până la ultimul sergent de la intrarea în secția de Poliție.

„Au pierdut ușor, ușor din fermitatea legală. Eu în meserie mea am învățat 90% din greșelile altora. Îi interesează doar ceea ce lor le iese. Nu au intrat în casă pentru că au avut interese în a acoperi”, a precizat Costică Ionescu, fost responsabil la serviciul Omoruri, Sectorul 4. 

El este convins de faptul că Gheorghe Dincă nu este la prima crimă comisă și că ar fi făcut parte dintr-un clan.
 
„Nu este prima faptă și cu siguranță nu ar fi nici ultima. Nu este exclus să mai auziți și după ce va fi condamnat. În principiu nu poate fi condamnat la mai mult de 25 de ani, deoarece are deja 65. El a recunoscut două fapte. De ce a recunoscut două? Eu zic că omul este în clan cu alte persoane. Eu ce făceam? Sincer acum, vindeam gogoși la presă.Îmi proteajm așa tare dosarul....dacă aveam 3 suspecți, ziceam că am doi.. Totul ca să derutez partea adversă. Uitați ce se întâmplă, e o mare bulibășeală. E drept că și stilul de lucru al organelor de atunci era altul, nu trebuia să vină șeful să îmi zică ”Bă, Ionescu, ai audiat-o pe Vasilica?” Mă duceam eu la șef și îi ziceam ce mi-a spus Vasilica”, a declarat Costică Ionescu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews