ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programul prin care crescătorii de ovine beneficiau de ajutor de minimis pentru lâna valorificată cu acte a fost anulat de la plată în acest an, potrivit unei hotărâri de guvern, fără explicații.
 
Acest ajutor a fost aprobat în premieră în anul 2017, când crescătorii de ovine au primit un sprijin financiar de 1 lei/kg pentru lâna comercializată, iar în 2019 suma a fost majorată la 2 lei pe kilogram, potrivit site-ului Agrointel.

La începutul anului, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, le-a promis fermierilor că pentru a se evita frauda, sprijinul va fi limitat la 4 kilograme de lână pentru fiecare oaie a solicitantului.
 
Oierii s-au plâns însă că samsarii, cei care le eliberau factura obligatorie pentru dosarul care se depunea la Direcția Agricolă, le impuneau în unele cazuri crescătorilor chiar sume de bani pentru a le prelua lâna.