ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Construcţia fabricii Airbus de la Ghimbav din Braşov înaintează rapid. Primăria a avizat planul urbanistic pentru noile hale unde se vor produce elicoptere Super Puma MK1, iar şantierul ar putea fi deschis în mai puţin de o lună. 

Airbus Helicopters vrea să angajeze peste 400 de muncitori şi ingineri şi negociază cu statul român ca o parte din componente să fie fabricate la IAR Ghimbav, fabrica românească aflată pe aceeaşi platformă industrială.

Proiectul fabricii a fost făcut de o firmă de arhitectură din Braşov în colaborare cu proiectanţi din Franţa. Va avea o suprafaţă de aproape 3 hectare, iar halele de producţie vor ocupa 9.600 de metri pătraţi. 

Fabrica de elicoptere va fi ridicată în partea de nord a oraşului, iar lucrările vor dura cam un an. Proiectul include construirea unor spaţii pentru depozitarea, producţia şi testarea elicopterelor, dar şi spaţii pentru birouri.

În Braşov mai funcţionează alte două multinaţionale din industria aeronautică, aşa că, spun investitorii, oraşul Ghimbav ar putea deveni unul dintre pilonii domeniului aviaţiei din România.

Statul român negociază acum cu Airbus ca o parte din componente să fie făcute de specialiştii de la IAR Ghimbav, care de mai bine de 40 de ani asamblează şi repară elicoptere Puma.