ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Familiile sau persoanele afectate de inundațiile produse pe parcursul anului 2019 vor primi ajutoare de urgență în valoare totală de cinci milioane de lei, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Ajutoarele de urgență, aprobate luni de Guvern, printr-o Hotărâre, se vor acorda din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul MMJS, astfel: câte 3.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de peste 90%; câte 2.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție cuprinsă între 50% și 90% inclusiv; câte 1.500 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de folosință îndelungată au fost afectate în proporție de până la 50% exclusiv.


De asemenea, în cazul în care, în urma inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieți omenești, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei.