Voluntarii Paraclisului Catedralei Nationale continuă, în prima linie, să sprijine persoanele aflate in dificultate, în izolare voluntară la domiciliu sau în situații grele, de la începutul epidemiei ajungând în 28 de localități din 8 județe, se arată într-un comunicat transmis pe adresa redacției.

Astfel, de la inceputul restrictiilor cauzate de epidemia de coronavirus, voluntarii Paraclisului au vizitat 28 de localitați din 8 județe ale României, respective Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Argeș, Călărași, Giurgiu și Dâmbovița, acțiuni ce vor continua până la ridicarea stării de urgență.

„Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții solidari, să ne sprijinim aproapele. A te izola în casa nu înseamnă ca nu poți ajuta un bătrân din bloc sau din zona unde locuiești, nu înseamnă ca nu poți ajuta o persoană cu handicap sau în imposibilitate de a se deplasa să își ia medicamentele și hrana de zi cu zi”, a declarat Dănuț Prună, coordonator al Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale și-au îndreptat atenția și către persoanele  vulnerabile din mediul rural, oferindu-le suport moral dar și ajutor material constând în pachete cu alimente de bază, produse de igienă și alte produse.

"Ar trebui mai multă implicare din partea comunității, iar când mă refer la comunitate, mă refer chiar la vecini. Fiecare dintre noi poate deschide ușa aproapelui nostru cu o vorbă bună, cu o farfurie de mâncare sau doar cu un zâmbet și o încurajare. Acesta este modelul pe care Iisus ni l-a lăsat de urmat, model pe care ar trebui să-l preluăm și de la preoții de parohie, preoți misionari în adevaratul sens al cuvântului, cu o misiune foarte grea în aceste zile”, a spus Dănuț Prună.

În București, încă din prima zi a instituirii stării de urgență, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au activat pe diverse axe de sprijin, logistic, finaciar și, mai ales, moral, încercând să sustina atât persoanele aflate în nevoie, cât și principalele instituții sociale și medicale implicate.