ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Ciprian Ion Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administrația Patriarhală, a vorbit într-un interviu pentru Radio Trinitas și publicat în Ziarul Lumina despre ajutorul Patriarhiei Române oferit credincioșilor în timpul acestei pandemii.

El a prezentat o parte dintre activitățile de sprijin, instituțiile cu care au fost stabilite parteneriate și cifrele care au rezultat în urma acestor acțiuni de ajutorare, potrivit Basilica.

”În cuprinsul Patriarhiei Române s-au derulat ample activități de spirijinire atât a persoanelor afectate în contextul pandemiei, cât și a unităților medicale. Au existat demersuri la nivel central, dar și la nivelul eparhiilor. La nivelul central, Patriarhia Română, în colaborare cu Federația „Filantropia”, a lansat platforma on-line „Ajută cu bucurie” și o linie specială Telverde. Platforma a avut trei componente. Prima a fost dedicată persoanelor izolate și a primit un număr mare de solicitări din aproape toată țara. Majoritatea persoanelor au solicitat alimente, hrană caldă sau produse igienico-sanitare”, a precizat Părintele Ciprian Ion Ioniță.

Acesta a precizat că în perioada stării de urgență s-au înscris pe platformă 595 de persoane, majoritatea preoți, studenți, profesori care doreau să ajute persoanele aflate în dificultate. „Cea de-a treia componentă a fost destinată celor care au dorit să ajute atât material, cât și financiar. Au fost 608 donatori, iar suma totală s-a ridicat la valoarea de 221.164 de lei”.

Sectorul social-filantropic al Administrației Patriarhale a încheiat opt contracte de sponsorizări, prin care produsele alimentare au fost distribuite ritmic către persoane fizice, servicii sociale și unități medicale, a mai spus părintele Ciprian Ioniță. 

El a subliniat că „numărul total de beneficiari a fost de 180.667, dintre care 38.141 de persoane plasate în izolare; 3.945 de persoane în carantină; 78.841 de persoane vârstnice singure și 59.740 de cazuri noi”.

„Ajutoarele acordate au constat în hrană caldă, pachete cu alimente, apă îmbuteliată, cumpărături de strictă necesitate, aparatură medicală, echipamente de protecție, substanțe de dezinfectare, dispozitive electronice pentru a fi folosite de școala on-line. În total, valoarea s-a ridicat la 20.896.872 de lei”, a menționat acesta.