ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română a oferit până acum un ajutor financiar și material în cuantum de 12.598.078 lei pentru lupta împotriva coronaviruslui, prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor, transmite Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Numai în perioada 13 aprilie – 17 aprilie 2020, suma a fost de 2.799.600 lei.


 „Patriarhia Română îi îndeamnă pe slujitorii sfintelor altare să continue acțiunile caritabile dedicate celor afectați de pandemie și să ofere în continuare ajutor la nivel de parohii și eparhii, în mod special persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină”, se arată în comunicat.
Astfel, constatându-se o nevoie reală a unor spitale de a fi sprijinite cu articole medicale pentru secțiile de ATI (terapie intensivă, n.r.), au fost achizitionate mai multe astfel de articole, dupa cum urmează: dispozitive de ventilare automată și asistare respiratorie, pulsoximetre, filtre HEM, sonde IOT din PVC, seturi intubație endotraheală Flexiset, cu sondă endotraheală preîncărcată cu mandren Flexislip, măști FFP2 si măști FFP3. Valoarea totală a acestei achiziții a fost de 241.754,50 lei.

Beneficiarii acestei donatii sunt spitalele: Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Județean Prahova și Spitalul Municipal Câmpina.
Ajutor din SUA

Ajutor din SUA

La 16 aprilie Statele Unite ale Americii anunțau acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

„Această decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situație de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral. Ajutorul financiar se adaugă unei cooperări consolidate și continue între România și SUA pentru contracararea efectelor crizei generate de pandemia cu noul coronavirus”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă, în care saluta ajutorul acordat de SUA.
Potrivit sursei citate, cu sprijinul SUA, România a obținut un echipament de detecție de tipul RT-PCR, oferit de Agenția Internațională pentru Energie Atomica (AIEA), și a utilizat avioane de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, pentru a aduce în țară de urgență materiale medicale esențiale.