ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunitatea arădeană a fost zdruncinată în urmă cu câteva zile de vestea că doctorul Zeno Moldovan a murit subit. Cunoscutul chirurg pediatric, voluntar și militant convins pentru vaccinarea Covid, s-a stins în somn la vârsta de 73 de ani, cel mai probabil din cauze cardiace, a scris presa locală. Este al 10-lea medic mort subit în ultimele două săptămâni înregistrat de ActiveNews. Numărul deceselor la nivel național în rândul cadreelor medicale este, desigur, mai mare.

„Era unul dintre cei mai renumiți doctori din Arad, fiind la un moment dat și șef al Secției Chirurgie Ortopedie Pediatrică. În urmă cu trei ani, a câștigat lupta cu virusul SARS CoV-2 (coronavirus) și odată cu ea și timpul pentru a-și mai hrăni pasiunea vieții sale, fotbalul și UTA...., a scris SportArad pe 10 august 2023

Dr. Zeno Moldovan, anterior conducător al Secției de Chirurgie Ortopedică Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a murit subit în urma unui atac de cord, transmite azi și RTV.

Pe 29 octombrie 2021 acesta scria pe contul său personal de Facebook:

„Covid, azi

Nu trece o zi in care sa nu fiu rugat... "sa intervin sau ...sa ajut" pe cineva cu Covid, care fie ca s-a saturat de asteptare, la Urgenta, fie ca nu e multumit ca "sta internat", intr-un container. Am in familie un Medic de Familie, telefonul ii suna mereu, fie ca e anuntat de la DSP, ca vreunul e pozitiv,, fie ca pacientii ii spun : "am test rapid pozitiv", si cer lamuriri si ajutor. Cei carora li s-a " gasit un pat", la container, nu apreciaza ca norocul le-a suris, fata de ceilalti, de la Urgenta, care au doar ...un scaun. Afluxul la Urgente Covid este imens, extenuant si pentru pacienti, si pentru personal. Sint, desigur si dintre cei care au test rapid pozitiv, telefoneaza la MF,..."dar, nu vreau sa se afle", asta ar necesita test PCR, carantina, izolare ...etc. Cu acestia nu pot fi de acord.

De ce am ajuns aici ? Pentru ca Romania si romanii...sint altfel decit cei din UE, "sint mai dastepti",..doctori sau pacienti , iau franturi de informatii si " le rumega" ...in stil personal, gasind motive de a nu se vaccina, dar si de a-i convinge pe altii...sa nu se vaccineze.

Iar azi, Romania inregistreaza, intr-o zi...un numar de morti, ...cam cit toate celelalte tari UE....la un loc adunate.

Chiar nu se poate face nimic, pentru ca unii...sa nu mai dezinformeze ? Chiar asa, afirmatii evident eronate, facute de unii medici nu pot fi taxate ca "zadarnicirea combaterii bolilor".

Concluzia mea este ca, in Romania, exista o democratie prost inteleasa si prost aplicata, oricine poate spune orice bazaconie, fara a raspunde fata de impactul mediatic al afirmatiei sale gresite.

Va indemn sa cititi citeceva despre doi medici esteticieni,...deveniti , in "era Covid" ,....... mari "specialisti" in vaccinologie, imunologie, epidemiologie ...etc.

PS. Ajut la un Centru de vaccinare din judet. Se confirma zicala..ca "romanul reactioneaza doar cind are cutitul ...la os ". Afluxul de solicitanti de vaccin este in crestere,( spre ceea ce ar trebui sa existe...zilnic ) speriati probabil de moartea unora din familie sau cunoscuti si prieteni.”

Pe 27 octombrie 2021 acleași doctor susținea obligativitatea „Certificatului Verde”:

„Oameni buni....Proiectul de act normativ prevede că personalul unităților sanitare publice și private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătății, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și unităților subordonate, precum și din cadrul laboratoarelor de analize medicale este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19. Ce " hitlerism " vedeti aici ? Nu-i normal ca unul ce intra in spital trebuie sa aiba siguranta ca nu va fi infectat de personalul medical pozitiv,...nevaccinat?”

Și în alte postări susține introducerea unor „măsuri dure” pentru impunerea vaccinării Covid:

„Putem spune ca cei care au bagatelizat Boala Covid ( ca fiind "o simpla raceala"), au sfatuit nevaccinarea, aducand argumente discutabile, cind sute de milioane de oameni ( "prosti" ; "naivi" ; "manipulati") desigur, s-au vaccinat , iar comunitatile lor nu au fost "decimate" de efectele Bolii Covid au facut RAU , stiut, sau nestiut, din convingere, neintelegere sau...grandomanie?

Putem spune ca Puterea..la toate nivelele ei, nu s-a informat, nu a luat masurile necesare ( uneori..nepopulare) si ca a cedat in fata unor interese de grup, sau electorale sau de mentinere la Putere ?

Azi .. " in ...al 13-lea ceas ".....sint necesare masuri urgente, dure, chiar daca sint nepopulare, e necesara lasarea situatiei in mina celor care stiu ce este Pandemia, cum se "trateaza" ea, stiu ce masuri trebuie luate, chiar daca nu plac.

„Romania a devenit "caz international de studiu" in privinta refuzului la vaccinare. Se pare ca romanul nu asculta ...de vorba buna !”, mai considera medicul mort în somn.

Alta: „Un clasament cu "prostii" Europei"!

Desigur,..."fraierii astia" au fost manipulati de Oculta si s-au lasat vaccinati,...vor vedea ei ce vor pati...anii viitori. Pina atunci, la ei covidul nu este periculos. La noi " dasteptii " Europei e ...cam Jale,..avem spitale pline, cu Sectii ATI...care iau foc, la propriu, sute de morti pe zi (unii spun: "oricum...mureau!”), spitalele lucrand peste capacitatea lor, se ocupa de Covid , nu de ceilalti pacienti cronici,...se moare,... dar noi nu ne lasam " dusi de nas de straini ".

La noi se canta : " Noi sintem, romani / Noi sintem romani / Noi sintem,...pe veci,..aici ,..stapini ". Pe ce om fi stapani ?

(PS. 1: La Centrele de vaccinare inca este liniste, vin cativa pe ora - cei speriati de ce vad la TV, dar rezistenta la vaccin a ”anti conspirationistilor" a lasat urme adanci! PS 2: Desigur cadrele medicale raman pline de spagari, nepriceputi, oameni fara suflet, cum sa ai incredere in astia"?”

Sau: „Intrebari care ar cere un raspuns
  1.  De ce Romania si Bulgaria sint coada Europei la procentul de vaccinati? Sint popoarele astea cele mai "dastepte" din Europa? Sau cele mai neintelegatoare sau needucate?
  2.  Pina cind cu "Festivalul Democratiei" in Romania?”
ș.a.m.d....

 

Dumnezeu să-l ierte!