ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:02 Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat colegii din Biroul permanent al Senatului că va demisiona de la șefia forului legislativ, urmând să citească textul deciziei în plen, care începe luni la ora 16.00.

Încă de săptămâna trecută, Călin Popescu Tăriceanu anunțase că va demisiona din funcția de președinte al Senatului, atunci când a declarat și că ALDE iese de la guvernare și formează o alianță cu Pro România pentru susținerea candidaturii independente la prezidențiale a lui Mircea Diaconu.

Alina Gorghiu urmează să fie propunerea grupului senatorilor PNL pentru funcția de președinte al Senatului, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu e așteptat să demisioneze, au declarat surse politice, pentru Mediafax.
 
Știrea inițială

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se întrunesc luni de la ora 13.00 pentru a-și alege noua componență și pentru a demara lucrările parlamentare în noua sesiune ordinară.

De asemenea, conform procedurii, grupurile parlamentare ale partidelor se întrunesc pentru a desemna noii lideri de grup și pe cine vor susține la conducerea Senatului, după o eventuală demisie a liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, așa cum anunța că intenționează să facă după părăsirea coaliției cu PSD.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că majoritatea partidelor ar putea menține actualii parlamentari în fruntea grupurilor din Camera Deputaților și Senat.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după ședința Comitetului Executiv PSD de sâmbătă, că nu a fost adusă în discuție președinția Senatului, social democrații așteptând mai întâi ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să demisioneze. Social-democrații au ca posibile variante pentru șefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu, au precizat surse politice pentru MEDIAFAX.

Surse politice au declarat că Biroul Executiv al PNL ar putea decide desemnarea Alinei Gorghiu pe această funcție. Totodată, unele partide din Opoziție ar putea susține nominalizarea PNL. PMP și-a exprimat intenția în acest sens, conform surselor politice.