ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La aproximativ două săptămâni, de la primul transplant de plămâni realizat aici, și efectuat cu succes, echipa Spitalului Clinic Sfânta Maria din București a efectuat în noaptea de luni spre marți un al doilea transplant pulmonar bilateral.

Transplantul s-a făcut la un pacient de 47 de ani cu boala bronsectatică, anunță unitatea medicală, potrivit News.ro.
Conform sursei citate, pacientul se află în secția de terapie intensivă și are o evoluțtie postoperatorie favorabilă.

”Considerăm important de știut că pacienții eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din țară, pentru a putea fi evaluați și ulterior trecțti pe lista de așteptare a Spitalului Sf Maria”, se arată în comunicatul semnat de medicul Narcis Copcă.

Medicii de la Spitalul Sfânta Maria au făcut în urmă cu două săptămână primul transplant pulmonar din România, donatorul fiind un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală. Pacientul, un ieșean de 37 de ani care în ultimii trei ani a trăit conectat la aparatul de oxigen, a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate la clinici din străinătate, dar singura care a răspuns a fost AKH Viena, care l-a refuzat pentru că pe lista de transplant mai erau patru români.