ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă ecranizare a basmului cu Albă ca Zăpada și cei șapte pitici stârnește controverse în numele „corectitudinii politice”. Criticii susțin că noul film nu respectă linia producției Disney din 1937, cu care au crescut generațiile de până acum. Pe de altă parte, trebuie să spunem că nici filmul Disney, care pare să fi devenit punctul de referință, nu se ține de basmul cules de frații Grimm, la 1812, scrie Evenimentul Zilei.

Viitoarea ecranizare a poveștii Albă ca Zăpada, producție cinematografică ce urmează să fie lansată anul viitor stârnește numeroase controverse în numele „corectitudinii politice”.
 
Criticii susțin că viitorul film denaturează povestea transpusă filmul animat din 1937 de Walt Disney.
 
Făt Frumos și cei șapte pitici ar fi fost înlocuiți cu creaturi magice, iar prințesa nu mai este o adolescentă cu pielea albă, buze roșii și păr negru, ci o frumusețe latino-americană, care nu va mai fi salvată de prinț.

Daily Mail a publicat un videoclip care prezintă pe eroii principali, pe Albă ca Zăpada, pe prinț și pe cei șapte pitici dintre care unii sunt de culoare. Controversa se referă și la faptul că piticii sunt altfel în ceea ce privește înălțimea, etnia și sexul, dacă nu și orientarea sexuală, între ei aflându-se și o femeie de asemenea de culoare.
 
VIDEO: