ACTUALIZARE 16:54 Gazeta Sporturilor anunță că Răzvan Burleanu a câștigat alegerile pentru șefia FRF încă din primul tur. Cu 168 de voturi din 254 exprimate, șeful FRF și-a asigurat astfel încă patru ani în fruntea fotbalului românesc.

Ionuț Lupescu a strâns doar 78 de voturi, iar ceilalți doi candidați, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan, au primit opt, respectiv zero voturi.
 
Știrea inițială

Astăzi se va decide președintele FRF pentru următorii patru ani. Alegerile pentru șefia FRF sunt programate să înceapă miercuri, de la ora 11.00, la „Casa Fotbalului” unde 257 de electori din toată țara vor vota pentru șefia FRF. Creditați cu cele mai mari șanse sunt Răzvan Burleanu, actualul șef, și fostul oficial de la UEFA, Ionuț Lupescu. În cursă s-au mai înscris Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan, relatează Mediafax.

Dosarul lui Sorin Răducanu, fost atacant la Dinamo și Sportul, a fost respins.
Oamenii de fotbal anticipează o luptă umăr la umăr între Lupescu și Burleanu, câștigătorul urmând a se decide la fotofiniș, deși ambii favoriți și-au exprimat, în ultimele zile, crezul că se vor impune detașat și că nu va mai exista turul al doilea.

În situația în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obține majoritatea cerută de statut, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla doi candidați la egalitate de voturi, scrutinul se va desfășura între aceștia și candidatul aflat pe primul loc. În cazul egalității numărului de voturi, scrutinul se va repeta până la departajare. Va fi declarat ales în funcția de președinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obține cele mai multe voturi dintre voturile exprimate și validate.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews