ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerile Locale din România se desfășoară în 2020 sub spectrul unor măsuri exepționale create de o situație fără precedent dar aflată pe lista scurtă a războiului asimetric pe masa oricărui șef de servicii speciale din lume. Sau de corporație multi-națională. O situație planetară denumită deja de mulți oameni de pe întregul glob drept o "plandemie".

Dacă la începutul instituirii Stării de urgență ca urmare a declarării pandemiei cu coronavirus pe teritoriul României se scotea Armata pe străzi și se teroriza faptic și mediatic populația cu raportarea zilnică de amenzi de miliarde pentru încălcarea "măsurilor de siguranță", acum, când sunt aproape de 100 de ori mai multe cazuri de infectare pe zi oamenii sunt trimiși la vot ca oile la staul. Staul refuzat acelorași oameni când a început școala și părinții au fost lăsați la gard, pentru a-și urmări copii, chiar și cei de 6-7 anișori, printre gratii, cu masca pe față și eventual și legați cu sfoară.

Șurubul s-a destins doar pentru vot. După alegeri se va strânge la loc sau poate și mai rău, asta gândește orice om nespălat la creier, după cum a afirmat-o cu năduf și îndrăgitul actor Florin Zamfirescu. Acesta să fie planul? Atunci merită să le fie dejucat: dacă votați, votați împotriva Sistemului, este îndemnul nostru cetățenesc. Așadar noi ne-am propus ca astăzi, pe lângă datele oficiale, să prezentăm și vocea poporului, după cum am oferit și primul citat, auzit azi la poarta unei Școli transformată în Secție de votare. Vom publica aici, pe parcursul zile, ceea ce vedem și auzim la secțiile de votare și pe rețelele de socializare din partea oamenilor simpli, adevărați, nu a politicienilor, care așteaptă, ca maimuțele votul oilor. Și maimuțele cad din copaci - proverb asiatic.

 ALEGERI SUB SPECTRUL "PLANDEMIEI"

Dacă doriți să comentați pe temă și Dvs lăsați un comentariu mai jos. Vă vom publica!

ACTUALIZARE 20.20 Până la ora 20.00 au votat 44,54% din cetățenii înscriși pe listele electorale.

Se păstrează topul județelor fruntașe și al celor codașe. Astfel, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în județele  Olt, Giurgiu, Teleorman, iar județele cu cea mai slabă prezență sunt Vaslui, Iași și București.

Până la ora 20:00, în mediul urban au votat 3.756.773 de alegători, iar în mediul rural 4.392.429.

Până la ora 20.00, prezența la vot în București este cu peste 4 puncte mai mare decât în 2016 la aceeași oră, iar prezența la nivel național este mai scăzută cu aproape două procente
 
Iulian Urban, pe pagina de Facebook: De ce cere MAI prelungirea votului peste ora 21?De ce zbiera Nicusor la TV sa iasa bucurestenii la vot?
Le-au dat grav cu masca peste fata bucurestenii? Stati ca va mai dau inca 4 h! Tot peste bot
 
Paul Gabriel Andrei, pe pagina personală de Facebook: azi e ziua în care nemernicii care ne invitau să stăm acasă la Referendumul pentru Familie se vor poza cu stampilele de pe buletin, vor da lecții de spirit civic, implicare socială și ne vor explica cât de important e mersul la vot!
 
Marius Mina, pe pagina personală de Facebook :Nicusor Dan : Daca ies Primar General dau bani, cu camata, la tot Bucurestiul.
 
Ioan Istrati, pe pagina personală de Facebook: Eu nu promovez niciun politician sau partid, dar detest și sancționez anti-creștinii, globaliștii, imoralii, aborționiștii, blasfemii, iudele. Sic.

Gabriel Purcarus, pe pagina personală de Facebook: Mergeti la vot! Astazi virusul se odihneste!

ACTUALIZARE 19:00 Până la ora 19.00 au votat 41,48% din cetățenii înscriși pe listele electorale. Județele fruntașe sunt Olt, Giurgiu, Teleorman, iar județele codașe sunt Vaslui, Iași și București.

În mediul urban au votat 3.463.712 de cetățeni, iar în mediul rural 4.125.875.

 
Cristian Niculescu, comentariu pe pagina personală de FacebookUn amic îmi spune că nu dai masca jos deloc în secția de votare, pentru recunoaștere facială. Lui i-au scanat doar cartea de identitate și atât. Putea fi oricine de sex masculin și vârstă apropiată, sub mască. Asta înseamnă că oricine poate lua buletinul unuia care nu votează, ca mine, și merge să dea cu votul. De exemplu, cumnatul tău sau fratele care știe unde ai actele și știe că nu votezi. Îi trebuie doar 30 de minute ca să voteze cu buletinul tău și apoi îl pune la loc ca și cum n-ar fi fost.
Deci, cum recunoaștem alegătorul sub mască și cum verifică cei care nu votează că altcineva n-a făcut-o pentru ei?

Comentariile cititorilor:
 
Tăcerea mieilor ?!
Mai are rost vreo remarcă sau jocuri de glezne ca-n toată lumea ? Așteptăm liniștiți globalizarea. Poate e mai deșteaptă decât am vrut să credem. Dacă suntem tratați așa cum suntem, la noi acasă, ce mai contează ? Să lupți pentru beneficiile celor privilegiați de un secol ? Lasă, poate va fi mai bine.. să fim în viață și sănătoși. Aici ne-au adus ”elitele” cu pixul și averi de neimaginat.
 
Rodica Oltean:
PLandemia se suspendă!
Covidul merge să voteze!
Semnat: Orban,Tătaru & co. 
 
Mariana Raneti: ... În timp ce domnii... "doctori" ... incep sa ne pregateasca pt ce urmeaza... Dl Tataru se afla deja pe a doua cocoasa..., iar dl Arafat zice de un trend... crescator... Si ca... ei nu doresc aceasta, dar DACA va fi nevoie se va trece la [ceea ce le este mai drag!!!], la carantinare...

Florin Popescu: Nu mi s-a dat voie sa-mi exercit dreptul constitutional de a vota, deoarece acolo stau la usa si ma termoscaneaza cu forta, desi eu am termometru personal, dupa aceea ma obliga sa-mi pun o masca, desi pe ea scrie ca nu ma protejaza impotriva virusului. Eu cu minciuna nu pot vota! Adica sa fac un compromis si sa accept minciuna ca sa mi se dea dreptul. Am zis NU, ca atare notific statul ca ma consider exonerat de a respecta rezultatul alegerilor si orice lege decurge de aici.

Jan Augustinov: Acolo unde parintii nu au acces cu siguranta nu este nici locul copiilor. Trendul insa este de a separa copiii de parinti pentru ca noua (vechea) ideologie sa poata fi promovata si inplementata.
 
Marius Ang:  Nu exista ipocrizie politica mai mare decat anul asta, cand, sub amenintarea faptului ca "vor fi inmormantari", ni s-a refuzat abuziv si ilegal prezenta la slujba Invierii, dar suntem incurajati agresiv sa mergem la vot! Mafia politica este CIUMA Romaniei! Concluzie: de 30 de ani ne votam sinuciderea economica, sociala, morala!

 

 ACTUALIZARE 16.50 Prezența la vot pe țară la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 16,00, de 30,94%, potrivit datelor anunțate de Biroul Electoral Central (BEC). În mediul urban, prezența la urne a fost de 2.573.870 și în rural de 3.088.184 alegători. Potrivit BEC, în București au votat 23,73% dintre alegători.
 
ACTUALIZARE 15:30  Până la ora 15.00 au votat 27,38% din cetățenii înscriși pe listele electorale. În mediul rural au mers la urne 2.709.368 de cetățeni, iar în urban 2.300.988.
Cea mai mare prezență se înregistrează în Olt, cu 35,27%. Giurgiu înregistrează o prezență de 34,96%. Cu 34,92% urmează Teleorman.

Cea mai scăzută prezență la urne este în București: 21,20%.
 
13:45 Până la ora 13.00 au mers la urne 19,84% dintre cetățenii cu drept de vot. În mediul rural au votat aproape 2 milioane de cetățeni, iar în urban 1.696.882.

Cea mai ridicată prezență se înregistrează în județele Teleorman, Olt și Giurgiu.

Vaslui, Covasna și București înregistrează cea mai scăzută prezență.

La București, prezența la vot este de 12,37%.

În ce privește repartiția pe sectoare în București, cifrele arată următoarea prezență: 

sectorul 1: 14,36%
sectorul 2: 12,70%
sectorul 3: 10,40%
sectorul 4: 12,52%
sectorul 5: 12,45%
sectorul 6: 13,27%.


Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, după ce a votat, că ne aflăm pe un trend crescător al cazurilor de coronavirus, în ultimele două săptămâni fiind vorba despre 150 – 200 de cazuri. Premierul consideră că situația este sub control.”Noi facem evaluări pe săptămână, e un trend crescător care nu este de la o zi la alta, e un trend crescător de 150 – 200 de cazuri în ultimele două săptămâni, dar trebuie să ținem cont de faptul că noi am dispus practic reluarea tuturor activităților și din cauza creșterii numărului de interacțiuni riscul a crescut un pic”, a afirmat, duminică, premierul Ludovic Orban. Potrivit acestuia, ”situația este sub control și nu este o situație care să ne îngrijoreze”.

Premierul a precizat că se pot lua orice măsuri pentru limitarea pandemiei, dacă va fi necesar.

 
Incidente la vot


Un bărbat din Năvodari a rupt buletinele de vot în momentul în care a constatat că membrii secției de votare au făcut o greșeală. El este cel care este pasibil de sancțiune. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că un bărbat ar fi primit câte un buletin de vot în plus și, după ce ar fi aplicat ștampila cu mențiunea Votat, ar fi constatat acest lucru, moment în care ar fi rupt cele două buletine de vot în plus.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri", a comunicat IPJ Constanța.

Greșeli în buletinele de vot pentru alegerea primarului în Costinești 

Votarea a fost suspendată la Costinești fiindcă au fost greșite buletinele pentru alegerea primarului.

Procesul electoral a fost suspendat în cele două secții de votare din comuna Costinești după ce alegătorii au descoperit că buletinele de vot au fost tipărite greșit, sigla PNL fiind înlocuită cu cea a formațiunii Pro România.

Conform primarului actual, Traian Cristea, care nu și-a depus candidatura pentru un nou mandat, membrii birourilor din cele două secții de votare ale comunei au spus că au sesizat doar după încerea procesului electoral greșeala de pe buletinele pentru alegerea primarului. În dreptul candidatului PNL a fost tipărită sigla Pro România, chiar dacă specimenele pentru buletinele de vot au fost transmise din timp, în cursul săptămânii trecute.

Reprezentanții Biroului Electoral Județean Constanța au precizat că a fost transmisă o informare către BEC și că sunt așteptate lămuriri pentru rezolvarea situației. Cele aproximativ 2.700 de buletine vor fi retipărite.

Procesul electoral va fi reluat după ce vor ajunge noile buletine de vot în cele două secții din localitățile Schitu și Costinești.


De asemenea, a fost deschis un dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale în Argeș și pentru buletine de vot lipsă.

Oamenii elgii fac cercetări pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, în urma unui incident produs într-un cabinet medical din comuna Bârla.

Imaginile cu incidentul din cabinetului medicului de familie, care s-a petrecut sâmbătă seara, au ajuns pe rețelele sociale.

Conform primelor verificări, mai multe persoane au intrat în cabinetul medicului și și-au însușit adeverințe medicale ce urmau să fie depuse la Biroul Electoral, pentru exercitarea dreptului de vot.

"Se efectuează cercetări pentru loviri și alte violențe și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. (...) La finalizarea cercetărilor, cauza va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești”, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, subcomisar Mădălina Epure.

A fost notificat Biroul Electoral Județean în aceste cazuri.
Un alt incident a avut loc în această dimineață la Mehedinți, în comuna Livezile. Sute de oameni s-au înghesuit la intrarea în secția de votare, uitând parcă de regulile de distanțare ce trebuie respectate în contextul pandemiei.

Incident la o secție din Bicaz! Prefectul de Neamț a sunat la 112
Prefectul de Neamț a sesizat Inspectoratul de Poliție Județean și Biroul Electoral Județean Neamț cu privire la un alegător care a primit, la o secție de vot din orașul Bicaz, buletinul de vot deja ștampilat în dreptului candidatului PSD la președinția CJ.

De asemenea, prefectul a făcut o altă sesizare la 112 după ce în localitatea Bahna s-au înregistrat peste 100 de voturi cu urna mobilă, cifră mult mai mare în comparație cu anii trecuți.

"La secția 119 Bicaz, un alegător a primit un buletin de vot deja ștampilat pe candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Alegătorul a sunat la 112, am sunat și eu la 112 și la Biroul Electoral Județean Neamț și am făcut sesizare", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul George Lazăr.