ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nicușor Dan și-a finanțat ilegal campania electorală. Acuzația nu este adusă de vreo formațiune politică rivală sau de vreun site obscur.Ci chiar de Autoritatea Electorală Permanentă, care nu poate fi acuzată de parti-pris-uri.

Conform unei anchete realizate de cei de la AEP rezultă că Nicușor Dan a finanțat ilegal campania electorală. 

Astfel, conform ziarului National, liderul USR a primit de nenumărate ori bani în propriile sale conturi pentru a-i direcționa ulterior către conturile legale de campanie. Chiar dacă asta înseamnă nerespectarea regulilor de campanie. De altfel, prin intermediul unei campanii de donații online, politicianul a oferit unei asociații „de casă”, Asociația G2, 5% comision pentru sumele donate. Practic, 5% din toți banii donați de bucureșteni pentru campania lui Nicușor Dan au ajuns în altă parte.
 
Aceeași anchetă a AEP a scos la lumină faptul că printre cei care au sprijinit campania electorală a lui Nicușopr Dar s-au numărat și sponsori străini care nu aveau domiciliul în România și fără drept de vot. O altă încălcare legală pe care candidatul USR a făcut-o a fost pe 4 iunie 2016, când, pe Facebook, s-au utilizat fonduri de campanie pentru a realiza propagandă electorală. De asemenea, Nicușor Dan a folosit bani de campanie pentru a se plăti pe el însuși, mai scrie ziarul Național.