Liderul PLUS, Dacian Cioloș, declară că Alianța 2020 nu va intra la guvernare dacă Guvernul Dăncilă va fi demis de Parlament printr-o moțiune de cenzură, ci va susține noul Cabinet în funcție de programul politic al acestuia.
 
Dacian Cioloș a declarat duminică seara, la TVR1, că Alianța 2020 va susține o moțiune de cenzură în Parlament, urmând ca obiectivul guvernului care s-ar instala să fie organizarea alegerilor prezidențiale și apoi alegeri parlamentare anticipate, transmite Mediafax.

Invitat la ediția specială a emisiunii România 9, analistul politic Ion Cristoiu l-a întrebat pe Dacian Cioloș dacă e de acord ca USR să participe la formarea unui nou guvern, care va gestiona prezidențialele și apoi va declanșa alegeri parlamentare anticipate.

„Colegii de la USR au declarat că vor susține o moțiune de cenzură care să trimită acasă guvernul Dăncilă, iar apoi poziționarea pentru a susține un nou guvern va depinde de programul politic. Nu am înțeles de la colegii de la USR că intenționează să intre la guvernare, dar ar putea susține un nou guvern în condițiile în care programul politic ar include obiective pe care le avem și noi fixate pentru Alianța 2020 USR-PLUS. Am spus despre alegeri anticipate după alegerile prezidențiale pentru că, din punct de vedere constituțional, din câte știu, nu mai putem convoca alegeri anticipate cu 6 luni înainte de alegerile prezidențiale. Am putea avea un guvern care să organizeze alegerile prezidențiale și imediat după prezidențiale trebuie să ne gândim la alegeri anticipate care din punctul nostru de vedere ar putea fi organizate în același timp cu alegerile locale. În felul acesta am scurta agonia în care se află în momentul de față România cu guvernul PSD-ALDE”, a răspuns liderul PLUS, după ce alianța din care face parte a obținut 20 de procente la scrutinul de duminică.