ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a votat duminică la Școala generală numărul 5 din Buzău. La ieșirea de la vot el a declarat că ar trebui implementat votul obligatoriu pentru alegerea președintelui țării, pentru ca acesta să fie legitimat de cat mai mulți români.
 
”Nu cred că nu e important cu cine am votat, cum am votat e previzibil. Important e ca tot mai mulți români să meargă la vot. Vorbim despre prima funcție în statul român, avem exemplul celor din diaspora pe care îi felicit personal. Ca la primul tur, de data aceasta Parlamentul României cu toate instituțiile au găsit forma de lege foarte bună pentru ca românii să meargă la vot. E un exemplu de urmat si de noi cei din țară, cred că ar trebui după aceste voturi o dezbatere foarte serioasă ca cel puțin votul pentru președinte să fie obligatoriu astfel încât președintele să fie legitimat de cat mai mulți români.”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă e oportună obligativitatea introducerii votului obligatoriu și pentru alegerea primarilor, Ciolacu a declarat: ”30 de ani pentru mine e o perioadă imensă. Am părul alb, dar pentru o democrație consolidată înseamnă foarte puțin. M-am referit la votul pentru președinte fiind cea mai importantă funcție, ar fi un început, un exercițiu și apoi vedem cum decurge acest exercițiu și mergem înainte. Eu personal consider că președintele trebuie ales de cât mai mulți români”.