ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi are loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, sorosista Maia Sandu, vrea să-l răstoarne din fotoliu pe actualul președinte, rusofonul Igor Dodon, susținut de Partidului Socialiștilor.

Ambii s-au declarat împotriva Unirii Basarabiei cu țara și ambii par păpușile de paie ale unor entități străine care altfel se înțeleg foarte bine pe la spate, respectând fidele prevederilor secrete ale Pactului Hitler - Stalin.

Dacă în primul tur, desfășurat pe 1 noiembrie, tovărășica Maia Sandu a obținut 36,16% din voturi, iar colhoznicul Igor Dodon 32,61%, la finalul zilei de azi vom deduce în funcție de noile rezultate dacă stăpânii celor doi vor să creeze impresia că un cal troian se poate transforma în iapă sau dacă preferă același măgar bătrân.

Analistul de la Chișinău Ion Mischevca s-a exprimat pe această temă în două corespondențe speciale pentru ActiveNews:

Corespondență specială din Basarabia: Alegerile prezidențiale din Republica Moldova – între noii Scylla și Carybda, Soros și Putin

Corespondență specială din Basarabia de la Ion Mischevca: „Victoria à la Pirus” a Maiei Sandu