ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o nouă atenționare Cod galben de inundații, valabilă până duminică dimineață în bazinul hidrografic al râului Jiu, conform Agerpres.

Conform hidrologilor, în intervalul 6 mai, ora 12:00 — 7 mai, ora 6:00, pe cursul râului Jiu, sectorul aval confluență Gilort — S.H. Podari (pe raza județelor Gorj și Dolj), se vor înregistra creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale Cotelor de atenție, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.

INHGA precizează că, începând de sâmbătă, ora 12:00, se ridică atenționarea Cod galben de inundații valabilă pentru celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.
 
Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională ''Apele Române'', Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Mureș, Banat, Jiu, Olt și Argeș-Vedea.